قطعاً یکی از بهترین روش هایی که باعث می شود در دیجیتال مارکتینگ موفق باشید، این است که برند کسب و کار شما در ذهن مخاطب جاودانه باشد. روانشناسی برندینگ به شما کمک می کند تا نیاز کاربران را در نظر گرفته و محصولات خود را بر اساس آن چیزی که مخاطب به دنبال آن است، ارائه دهید.

مثلاً یکی از تکنیک های روانشناسی فروش که در حوزه برندینگ مطرح می شود این است که از برند سایر شرکت های بزرگ کپی برداری نکنید. اگر می خواهید خاص و متمایز بوده و برند منحصر به فردی داشته باشید، ادامه این مقاله از می مارکت را مطالعه فرمایید.

روانشناسی برندینگ چیست؟

روانشناسی برندینگ به همه اقدامات و فعالیت های گفته می شود که شما روی یک لوگو و برند انجام می دهید تا تاثیری ماندنی در ذهن مخاطب ایجاد کنید. این تاثیر باعث شهرت بیشتر برند و در نتیجه افزایش درآمد و فروش می شود. خلاقیت، نوآوری و کمی جسورانه بودن می تواند در کنار توجه به مخاطب و فاکتورهای بسیاری در ایجاد یک برند موثر نقش داشته باشد.

مثلاً کوکاکولا یک برند جهانی بوده که از رنگ قرمز استفاده کرده است. رنگی که در کمتر برند های جهانی و ماندگار دیده می شود اما این جسارت، سبب محبوبیت برند شد.

روانشناسی برندینگ چیست؟

روانشناسی برندینگ چیست؟

فواید استفاده از روانشناسی برندینگ

بنیانگذار موفق شرکت فورد موتور، هنری فورد در مورد روانشناسی برندینگ معتقد است: “بدون داشتن یک برند نمی توانید برای کاری که می خواهید انجام دهید، شهرت بسازید.” این جمله قطعاً نشان دهنده فواید و اهمیت استفاده از روانشناسی و تکنیک های آن در برندینگ است.

فواید روانشناسی برندینگ

فواید روانشناسی برندینگ

از مهم ترین فواید استفاده از روانشناسی در ساخت برند و موفقیت کسب و کار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برندینگ باعث شناخت مشتری از شما می شود.
  • برندینگ علاوه بر جذب مشتری، به حفظ مشتری هم کمک می کند.
  • ارزش و اعتبار یک کسب و کار با برند مشخص می شود.
  • برند نوعی زبان مشترک بین تولید کننده و مخاطب است.
  • یک برند موفق برای کارکنانش نیز غرور آفرین است.

اگر می خواهید موفق شوید این حرف ایلان ماسک را فراموش نکنید که “برند تنها یک احساس است اما این احساس با گذر زمان با واقعیت، تطابق پیدا می کند.”

تکنیک های روانشناسی برندینگ

امروزه در دنیای دیجیتال مارکتینگ از تکنیک ها و روش های مختلفی که مبتنی بر روانشناسی است، برای فروش بیشتر استفاده می شود. این تکنیک ها حتی به حوزه برندینگ هم وارد شده و در اینجا چند نمونه از آنها را بیان می کنیم.

تکنیک های روانشناسی برندینگ

تکنیک های روانشناسی برندینگ

  1. تاثیر رنگ در برندینگ

هر رنگی نشان دهنده احساسات و عواطفی است که استفاده درست از آنها می تواند  روی فروش تاثیر داشته باشد. مثلاً رنگ قرمز اشتها آور بوده و برای مواد غذایی و بسته بندی آنها گزینه مناسبی است. رنگ آبی با وجود همه سردی، حس اعتماد به نفس را تقویت می کند. پس اگر در حوزه روانشناسی فعالیت می کنید، از رنگ های آبی می توانید برای برند خود استفاده نمایید. همچنین سبز منعکس کننده حس طبیعت و محیط زیست است. بنابراین برای محصولاتی که ارگانیک و طبیعی بوده یا قابلیت بازیافت و تجزیه پذیری دارند، می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

به هر حال این شما هستید که باید رنگ مناسب را با توجه به برند خود انتخاب کنید و در این راه، مطالعه مقاله تاثیر رنگ در فروش و ایجاد برندینگ به شما کمک می کند.

  1. شناخت پرسونای مخاطب و روانشناسی برندینگ

در روانشناسی برندینگ برای هر کسب و کاری باید به پرسونای مخاطب توجه کنید. اینکه مخاطب شما خانم یا آقا است؟ قرار است کالای لوکس یا مصرفی ارائه کنید؟ سن اغلب افرادی که از برند شما استفاده می کنند، در چه بازه سنی است؟

مثلاً اگر در حوزه پوشاک زنانه فعالیت می کنید، استفاده از نمادی که استایل زنانه را نشان دهد، در موفقیت کسب و کارتان نقش موثری دارد. وقتی یک فعالیت قدرتمند مثل برند خودرو را قرار است عرضه کنید، پس باید از یک نمادهایی که نشان دهنده اقتدار باشد، بهره بگیرید. مثلاً سر حیواناتی مثل عقاب برتری و در اوج بودن را القا می کند.

  1. استفاده از فونت مناسب

همه چیز در روانشناسی برندینگ به استفاده از پالت رنگ مناسب خلاصه نمی شود؛ بلکه فونتی که برای برند خود انتخاب می کنید هم بسیار اهمیت دارد. مثلاً اگر در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی فعالیت می کنید، حتی اگر از طریق افیلیت مارکتینگ لوازم آرایشی درآمد دارید، فونت هایی مثل فونت فارسی دلینا یا فونت ایران درندیس برای نوشته های برند و لوگو گزینه مناسبی است.

همچنین در مورد رنگ لوگو به ارتباط رنگ متن و رنگ تصویر و نماد برند توجه داشته باشید. گاه رنگ های مشابه هم و گاه تضاد رنگی می تواند برند شما را برجسته کند. پیشنهاد می کنیم که در قدم اول یک پالت رنگی مناسب را برای تصویر و نوشته لوگوی خود انتخاب کرده و سپس سایر اِلمان های مربوط به برندینگ را انجام دهید.

  1. تعلق به برند

درست است که شما برند را برای فروش و جلب توجه مخاطب می سازید اما در تکنیک روانشناسی برندینگ همواره باید مد نظر داشته باشید که خود را از برند جدا نکنید.

به عنوان مثال شرکت تولید کننده یکی از ساعت های برند معروف، از مشتریان خود خواست که عکس ساعت های خود را بگیرند و در تیک تاک به اشتراک بگذارند. این چالش نشان داد که تولید کننده و شرکت همواره در کنار مشتریان است و از اینکه افرادی در سراسر کشور و یا حتی جهان از این برند خرید می کنند، موجبات خرسندی و رضایت خاطر تولید کننده را فراهم کرده است.

شما در حین گشت و گذار در اینترنت یا چرخیدن در پاساژها به یک سایت یا فروشگاه عرضه کفش برخورد می کنید. اصلاً قصد خرید کفش ندارید اما دیدن کفش های آدیداس با سبک بی‌نظیر و همیشگی و بی تکرار وسوسه انگیز است. بیشتر از اینکه شما عاشق کفش باشید، عاشق برندی هستید که اینگونه در ذهنتان ماندگار شده است.

  1. آگاهی نسبت به رقبا

آگاهی رقابتی یکی دیگر از تکنیک ها و استراتژی های روانشناسی برندینگ است که به شما می فهماند که باید در کنار سایر رقبا و همان مخاطبانی که مخاطب رقبای شما هستند، فعالیت کنید. پس از آنها درس بگیرید، مشابه آنها عمل کنید اما کپی برداری نکنید.

به عنوان مثال این در نظر گرفتن برندینگ رقبا را شما در برند گوشی های موبایل سامسونگ و نوکیا می توانید ببینید. هر دو این برندها تنها از یک نام با فونت اختصاصی استفاده کرده اند، بدون آنکه برند آنها هیچ تصویری داشته باشد. نکته مهم این است که در برند سامسونگ حرف A خط وسط و همینطور حروف N و K در برند NOKIA به صورت ناقص نوشته شده است.

آگاهی نسبت به رقبا

آگاهی نسبت به رقبا

  1. انعطاف پذیری برند

از تکنیک های روانشناسی برندینگ این بوده که ذهن انسان به گونه ای طراحی شده است که هر چقدر یک مفهومی ساده تر و بدون جزئیات باشد، بیشتر در آن تثبیت می شود. بنابراین در انتخاب لوگو و طرح مناسب انعطاف پذیری برند را در نظر بگیرید‌. خیلی از برندهای برتر و معروف جهان هستند که با تکیه بر همین قوانین روانشناسی در طرح و رنگ لوگوی خود نیز تغییر ایجاد کرده اند.

مثلاً شرکت اپل در ابتدا دارای برندی بود که عکس نیوتون در زیر درخت سیب را نشان می می داد اما بعد از چندین تغییر به برند ساده امروزه یعنی یک سیب گاز زده مشکی رسیده است.

همچنین خیلی از برندهای معروف و قدیمی ایرانی مثل کفش ملی نیز با ظهور تکنولوژی و فناوری و وارد شدن حوزه های روانشناسی در کسب و کار، برند خود را تغییر دادند اما با حفظ کلیت، سعی در تثبیت برند در ذهن مخاطب نمودند.

مراحل تدوین برند

اگرچه با در نظر گرفتن تکنیک هایی که در استراتژی برندینگ گفتیم، شما یک برند موفق خواهید داشت اما باید مراحل تدوین برند را نیز درست و اصولی به شرح زیر انجام دهید.

مراحل تدوین برند

مراحل تدوین برند

  • شناخت رقبا
  • در نظر گرفتن بازار
  • توجه به مخاطبان هدف
  • تعریف ارزش کار خود
  • شناخت محصولات و خدمات ارائه شده
  • در نظر گرفتن هدف از ارائه برند
  • ایجاد لوگو
  • بهره‌گیری از رنگ و طرح مناسب
  • حفظ برند در طول زمان

علت عدم موفقیت برند از نظر روانشناسی برندینگ

ساخت و داشتن یک برند موفق کار یک روز و دو روز نیست؛ بلکه باید مدت ها روی ایجاد برند تمرکز داشته باشید و زیر نظر متخصصان و افراد مجرب و در نظر گرفتن کلیه تکنیک های روانشناسی برندینگ در این حوزه موفق شوید. فراموش نکنید که همه برندهای نامدار امروزه، برای رسیدن به این جایگاه زحمت بسیار کشیده اند‌.

از جمله عواملی که باعث علت عدم موفقیت در ساخت و ماندگاری برند می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر برای برندینگ، بودجه و سرمایه کافی در نظر نگیرید و به اصطلاح بخواهید با حداقل هزینه بهترین برند را داشته باشید، بی‌شک موفقیت از آن شما نخواهد بود.
  • ایجاد یک خاطره بد از برند شما آن هم در دنیای پر ارتباط اینترنت امروزه می تواند یک فاجعه باشد. فرض کنید شما یک برند نوپا هستید که فروش خوبی هم دارید اما نارضایتی یک مخاطبان از برند شما باعث می شود ویدیویی گرفته و آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. تعداد وایرال بالایی این ویدئو، می تواند برند شما را با شکست روبه رو کند.
  • اگر به فاکتورهایی مثل در نظر گرفتن مخاطب، ارتباط گرفتن با مشتری و تمرکز بر نقاط قوت محصولات خود تاکید نکنید، برند موفقی نخواهید داشت.
علت عدم موفقیت برند از نظر روانشناسی برندینگ

علت عدم موفقیت برند از نظر روانشناسی برندینگ

کلام آخر

اگر می خواهید مثل برندهای معروف در حیطه کاری خود شناخته شده باشید، از روانشناسی برندینگ و تکنیک های آن مثل در نظر گرفتن پرسونای مخاطب، آگاهی از رقبا و طرح و رنگ مناسب بهره بگیرید. حتی در دنیای مجازی و فعالیت آنلاین مثل افیلیت مارکتینگ هم داشتن یک برند می تواند روی فروش شما تاثیر مثبتی داشته باشد.

افیلیت مارکتینگ یا همان سیستم همکاری در فروش یعنی اینکه شما به عنوان یک واسطه بین خریدار و صاحب برند قرار می گیرید. سیستم دستمزد در این فعالیت به این صورت است که شما به ازای فروش محصولات، پورسانت می گیرید و می توانید درآمد میلیونی نیز داشته باشید. از مهمترین ویژگی ها و مزیت های این روش این است که بدون نیاز به هیچ تخصص تنها از طریق شبکه های اجتماعی و علاقمندی به کسب و کار اینترنتی و آنلاین و می توانید استقلال مالی را تجربه کنید.

همکاری در فروش

همکاری در فروش

پس همین الان با ثبت نام رایگان در سایت می مارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، کمیسیون دریافت کنید. برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.

ثبت نام و مشاهده محصولات :