خیلی از افراد از طریق انواع شبکههای اجتماعی مثل یوتیوب، تیک تاک و اینستاگرام کسب درآمد میکنند. با توجه به نوع فعالیت و تأثیرگذاری که افراد در این شبکههای اجتماعی دارند آنها را با نامهای مختلفی چون بلاگر، واینر و اینفلوئنسر میخوانند. اگرچه این واژهها شباهت زیادی به هم دارند اما تفاوتهایی هم مثل نوع شبکه اجتماعی و میزان اثرگذاری روی مخاطب در بین آنها وجود دارد. از این رو در این مقاله از می مارکت تصمیم داریم تا در مورد تفاوت اینفلوئنسر و واینر به طور مفصل توضیح دهیم.
به چه کسی اینفلوئنسر گفته میشود؟
معنی کلمه اینفلوئنسر در زبان فارسی یعنی تاثیرگذار. به فردی که از طریق شبکههای اجتماعی با تولید محتواهایی که انجام میدهد، تاثیر بسیاری روی مخاطبان میگذارد، به گونهای که در هدایت افکار آنها نقش موثری دارد، اینفلوئنسر میگویند.
یک مثال میزنیم؛ فرض کنید کودک شما از معلم خود خیلی حرف شنوی دارد؛ به گونهای که تحت تاثیر حرفهای او قرار میگیرد. این معلم در دنیای واقعی فردی تاثیرگذار در زندگی دانش آموزان است. افراد دیگری مثل استادان دانشگاه، فیلسوفان، نویسندگان خبره، دانشمندان و خبرنگاران جزء افرادی هستند که میتوانند با اقدامات خود تاثیر زیادی روی افراد بگذارند. حال این تعریف را به دنیای مجازی تعمیم میدهیم. بنابراین اینفلوئنسر به فردی گفته میشود که با استفاده از شبکه اجتماعی و دنیای مجازی طرفداران زیادی کسب میکند؛ به طوری که میتواند روی تصمیم آنها اثر بگذارد. مثلاً در مورد واکسن کرونا خیلی از اینفلوئنسرها توانستند هواداران خود را به زدن این واکسن یا عدم تزریق واکسن ترغیب کنند.
واینر کیست؟
یکی از شبکههای اجتماعی که در سال ۲۰۱۲ راهاندازی شد و افراد در آن میتوانستند ویدیوهای چند ثانیهای را با دیگران به اشتراک بگذارند شبکه اجتماعی واین است. از آنجایی که افراد در این شبکه جذاب عموماً ویدیوهای کوتاه خندهدار و فان به اشتراک میگذاشتند، به افرادی که این ویدیوها را منتشر میکردند واینر گفته میشد.
البته این شبکه اجتماعی در سال ۲۰۱۷ میلادی منحل شد اما هنوز هم به افرادی که در فضای اجتماعی ویدیوهای خندهدار، جذاب، سرگرم کننده، فان و کمدی را با دیگران به اشتراک میگذارند واینر گفته میشود.
شباهت واینر و اینفلوئنسر
پیش از آنکه در مورد تفاوت اینفلوئنسر و واینر صحبت کنیم، خوب است راجع به شباهت این دو حوزه اطلاعاتی داشته باشید. شباهت این دو افراد در این است که هر دو در فضای مجازی تولید محتوا انجام میدهند. هر دوی این افراد از شبکههای اجتماعی برای انتشار ویدیوها در حوزه کاری خود استفاده کنند.
شباهت بعدی که در مورد واینر و اینفلوئنسر میتوان به آن اشاره کرد این است که هر دوی این افراد باید در حوزه شبکههای اجتماعی و استفاده از انواع نرمافزارهای ادیت عکس و فیلم مهارت داشته باشند. مهارتهایی مثل داشتن خلاقیت قوی، نحوه تعامل با مخاطب، تولید ویدیوهای با کیفیت، تولید پادکست و عکاسی حرفهای از جمله مهارتهایی است که اینفلوئنسر و واینر برای ورود به این حوزه به آن احتیاج دارند
تفاوت اینفلوئنسر و واینر
شاید برای خیلی از افرادی که در مورد اینفلوئنسر و واینر اطلاعی ندارند، این تصور ایجاد شود که هر دوی این افراد در حوزه اینترنت و فضای مجازی فعالیت میکنند و هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد. در حالی که چنین نبوده و ما در اینجا به تفاوت اینفلوئنسر و واینر اشاره میکنیم.
-
حوزه فعالیت
اگرچه در یک کلام نوع فعالیت اینفلوئنسر و واینر هر دو تولید محتوا در بستر شبکههای اجتماعی مختلف است اما از نظر حوزه فعالیت این دو با یکدیگر تفاوتهایی دارند. واینر قدرت خلاقیت بالایی در طنز پردازی و نوشتن ایدههای یونیک طنز دارد. سپس این ایدهها را در قالب ویدیوهای مختصر، کوتاه و مفید در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارد. هر چقدر این ویدیوها در بازه زمانی کوتاهی بتواند ویوی بیشتری بخورد و مخاطبان را سرگرم کند واینر محبوبتر و پرطرفدارتر است.
در مقابل حوزه فعالیت اینفلوئنسرها میتواند هر مسئلهای مثل زیبایی، آشپزی، ساخت کاردستی با وسایل دور ریز، رژیمهای غذایی، پرورش اندام و مواردی از این قبیل باشد. اینفلوئنسر در حوزه کاری خود آنقدر مهارت و خبرگی دارد که میتوان گفت چشم بسته پیروان از آنها اطاعت میکنند. یعنی اگر یک اینفلوئنسر در مورد فواید رژیم فستینگ صحبت کند و مدعی شود که خودش با این رژیم به تناسب اندام رسیده است، خیلی از افرادی که پایبند این رژیم نبودند نیز تحت تاثیر سخنان اینفلوئنسر قرار گرفته و این رژیم را انجام دهند.
-
میزان نفوذ و تاثیر گذاری
اینفلوئنسرها در فضای اجتماعی بسیار محبوب و پرطرفدار هستند و همین محبوبیت باعث میشود بتوانند خیلی قوی روی افراد تاثیر بگذارند. اغلب اینفلوئنسرها سلبریتیهایی هستند که به خاطر داشتن ویژگیهایی مثل ظاهر زیبا، اندام ایدهآل، صدای خوب، مهارت در نوازندگی یا ورزش توانستهاند محبوب بوده و در جلب توجه مخاطب موفق عمل کنند. به همین دلیل گفته میشود که برای تبلیغات در فضای مجازی میتوانید از اینفلوئنسرها کمک بگیرید. کسب درآمد از اینستاگرام با تبلیغات نیز بین اینفلوئنسرها رواج دارد.
مثلاً فرض کنید شما یک کانال یا پیجی در یکی از شبکههای اجتماعی راهاندازی کردید و قرار است در آن محصولات دست ساز یا محصولاتی را از طریق سیستم افیلیت مارکتینگ بفروشید. اگر بتوانید از اینفلوئنسرها برای تبلیغ استفاده کنید، قطعاً در جذب مخاطب و تبدیل کردن مخاطب به مشتری، موفقیت چشمگیری عایدتان میشود.
در مقابل واینرها اگرچه معروف هستند اما محبوب نیستند. معروفیت آنها به خاطر ویدیوهای جذابی است که تولید میکنند و برای سرگرمی و اوقات فراغت افراد مورد استفاده قرار میگیرد. با این وجود این نکته را بدانید که واینر میتواند به اینفلوئنسر تبدیل شود و قدرت نفوذ بالایی روی مخاطبانش داشته باشد.
-
انگیزه و هدف
انگیزه یکی دیگر از تفاوتهای اینفلوئنسر و واینر بوده که بسیار هم حائز اهمیت است. هر فردی با یک هدف و انگیزهای شروع به انجام دادن کاری میکند. شما به عنوان یک واینر به دنبال کسب محبوبیت نیستید، بلکه انگیزه شما از فعالیت و اشتراک گذاری ویدیو در فضای مجازی این است که مخاطبان را سرگرم کرده و آنها را بخندانید. این هدف بسیار ارزشمند و والا بوده؛ هرچند ممکن است در کنار این هدف درآمدزایی هم داشته باشید. با این وجود شما صرفاً به خاطر درآمدزایی فعالیت نمیکنید، بلکه از اینکه دیگران را خوشحال کنید لذت میبرید، حتی اگر محبوب نباشید.
هدف و انگیزه اینفلوئنسر از فعالیت کسب طرفدار و درجه بالایی از محبوبیت است. این محبوبیت همیشه به نفع مخاطب تمام نمیشود و گاه ممکن است نیتها و منافع شخصی نیز پشت فعالیت اینفلوئنسرها قرار بگیرد. یک اینفلوئنسر ممکن است یک مکمل ورزشی یا محصولات مراقبتی پوست و مو را تبلیغ کند، در حالی که خود هرگز از آن استفاده نکرده است. در این تبلیغ، حتی مزایای بسیاری برای آن عنوان میکند که به هیچ عنوان صحت ندارد اما به خاطر منفعت و شرایط مالی فوق العادهای که این تبلیغ برایش دارد آن را انجام میدهد. یک اینفلوئنسر اگر مداوم تبلیغات و سخنانی که پاداش خارجی برای او دارد را انجام دهد از شدت محبوبیتش کاسته میشود اما دیده شده که گاه اینفلوئنسرها با این هدف نیز تولید محتوا انجام میدهند.
-
نوع شبکه اجتماعی
در بالا گفتیم شباهت واینر و اینفلوئنسر این است که برای فعالیت خود از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند اما از مهمترین تفاوت اینفلوئنسر و واینر در نوع شبکه اجتماعی است. معمولاً واینرها برای تولید محتواهای خود شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، تیک تاک و یا کسب درآمد از یوتیوب را استفاده میکنند. در حالی که اینفلوئنسرها از هر شبکه اجتماعی میتوانند برای تولید محتوا و فعال بودن بهره بگیرند.
-
نوع محتوا
وایترها تولید محتوای ویدیویی انجام میدهند و به دلیل اینکه مسائل طنز و فان را بیان میکنند ریتم ویدیو آنها سریع بوده و در تایم کوتاه، به پایان میرسد. در حالی که اینفلوئنسرها از قالبهای مختلف محتوایی مثل ویدیو، لایو، عکس، متن، ویس یا ترکیبی از اینها میتوانند برای تولید محتوا استفاده کنند.
-
چشم انداز برای آینده
یک واینر فقط تولید محتوای ویدیویی کوتاه فان انجام میدهد و برای آینده چشم انداز بلند مدتی ندارد. در مقابل اینفلوئنسر با هدف برندسازی، تبلیغات و اثرگذاری روی مخاطب که در بلند مدت برایش حاصل میشود، فعالیت میکند.
-
استفاده از مطالب ترند روز
قطعاً دیدهاید که وقتی یک موضوع ترند میشود و چالشی اتفاق میافتد، خیلی سریع در شبکههای اجتماعی واینرها شروع به تولید محتواهای جذاب و کوتاه در مورد این مسائل میکنند. در حالی که اینفلوئنسرها اینگونه عمل نمیکنند و تولید محتوای با ارزش برای آنها در صدر اهمیت قرار دارد.
اینفلوئنسر یا واینر؟ کدام یک بهتر است؟
اینکه اگر بخواهید بین این دو حوزه یکی را انتخاب کنید و بگویید کدام یک بهتر است؟ بستگی به سلیقه، روحیه و مهارت شما دارد. مثلاً اگر آدم فان و جذابی هستید، قطعاً واینر بودن برایتان گزینه مناسبی است. در مقابل اگر دوست دارید قدرت نفوذ بالایی روی مخاطب داشته باشید و از احساس رهبری و هدایت لذت میبرید و این توانایی را دارید، میتوانید اینفلوئنسر شدن را انتخاب کنید.
کلام آخر
اینفلوئنسر و واینر اگرچه از لحاظ مسائلی مثل استفاده از شبکههای اجتماعی، تولید محتوا در فضای مجازی و داشتن مهارت و تخصص برای تولید محتوا به هم شباهت دارند اما تفاوتهایی نیز میان آنها وجود دارد. از مهمترین تفاوت اینفلوئنسر و واینر میتوان به تفاوت در نوع محتوا، استفاده از شبکههای اجتماعی متفاوت، انگیزه و هدف، میزان نفوذ پذیری در مخاطب و استفاده از مطالب ترند روز اشاره کرد.
اگرچه این حوزههایی که عنوان کردیم بسیار پردرآمد بوده و میتوانید از طریق آنها درآمد خیلی بالایی کسب کنید اما بدانید که برای موفقیت در اینفلوئنسر و واینری نیاز به تلاش و صبر بسیار است. اگر میخواهید درآمدزایی از طریق پلتفرمها و شبکههای اجتماعی را تجربه کنید، میتوانید از طریق سیستم افیلیت مارکتینگ با می مارکت، استقلال مالی داشته باشید.
سیستم همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ یعنی شما به عنوان یک فرد واسطه بین خریدار و صاحب برند و کسب و کار قرار میگیرید. در این روش کار در منزل میتوانید از طریق پرداخت به ازای فروش محصولات پوریانت بگیرید و درآمد میلیونی داشته باشید. از مهمترین مزایای این روش این است که تخصصی نیاز ندارد و تنها کافیست در زمینه فعالیت در شبکههای اجتماعی و کسب درآمد آنلاین اینترنتی، علاقمندی و مهارت داشته باشید.
پس همین الان با ثبت نام رایگان در سایت می مارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، کمیسیون دریافت کنید. برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.
ثبت نام و مشاهده محصولات :
ثبت ديدگاه