اگر تصور میکنید که بدون آموزش مدیریت کسبوکار میتوانید مدیر موفقی باشید و اهداف سازمانی را در یک سو هماهنگ کنید، باید بگوییم که در اشتباهید. شاید فکر کنید، کاهش سود و ضررهای اولیه تنها مسائلی است که با آن دست و پنجه نرم خواهید کرد. در حالی که باید بگوییم مشکلات بسیاری از جمله دلسردی کارکنان، عدم ارتباطگیری دقیق با مشتریان و شرکا، ناتوانی در تصمیمگیری در بحران زمانی و شکستهای پیدرپی بر سرتان آوار خواهد شد. در می مارکت، اصول مهم در مدیریت بیزینس را آموزش میدهیم. این استراتژیها و مهارتهای کلیدی حتی میتواند در مراحل کسب و کار اینترنتی در سال 2025 نیز شما را یاری کند.
اصول مدیریت کسب و کار

اصول مدیریت کسب و کار
آشنایی با مدیریت کسب و کار، به شما کمک میکند تا برای سازماندهی منابع هدفمندتر گام بردارید و موفقیت راحتتر شود. اصول مدیریتی به خصوص در مواقع بحرانی مثلاً ابتدای تاسیس فعالیت اقتصادی یا کسب درآمد در شرایط رکود جنگی نقش پررنگتری خواهد داشت. این اصول میتواند به شما حتی زمانی که در حیطه همکاری در فروش به دنبال جذب زیر مجموعه هستید نیز کمک کند. از این رو در ادامه شما را با اصول مدیریت بیزینس آشنا میکنیم:
- برنامه ریزی
اولین قدم در آموزش مدیریت کسبوکار این است که شما کلیه مراحل و چشم اندازهای کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت خود را برنامهریزی کنید. این برنامهریزی میتواند شامل تعداد نیروی انسانی، منابع مالی، اهداف استراتژیک، کمپینهای تبلیغاتی و لزوم وجود بازاریابی شبکهای باشد.
- جذب و سازماندهی منابع انسانی
نیروی انسانی نقش موثری در پیشبرد اهداف یک سازمان دارد. از این رو باید با برنامهریزی برای جذب نیروهای انسانی با توجه به فعالیت مد نظر اقدام کنید. همچنین سازماندهی منابع انسانی در پستها و موقعیتهایی که مناسب توانایی و استعداد افراد است، میتواند راندمان کاری را افزایش دهد. توجه کردن به نیازها و شرایط افراد و منابع انسانی، در نظر گرفتن محیطی مناسب برای کار، ارتباطگیری موثر بین کارفرما و منابع انسانی میتواند در کارکنان برای انجام بهتر کارها انگیزه ایجاد کند.
- مدیریت فعالیتهای کسب و کار
هر فعالیت اقتصادی شامل اقداماتی میشود که در نهایت به افزایش سود منجر میگردد. بنابراین در مدیریت کسب و کار شما باید بتوانید کلیه فرایندهای سازمان را به گونهای هدایت کنید که خروجی مد نظر حاصل شود.
تصور کنید شما به عنوان یک شرکت تبلیغاتی مشغول به فعالیت هستید. از یک طرف باید کلیه کارکنان خود را به گونهای مدیریت کرده که برای اجرای پروژههای تبلیغاتی انگیزه کافی داشته و تمامی توان خود را صرف کنند. از طرف دیگر باید با کارفرما ارتباط موثری داشته و جزئیات دقیق پروژه را در اختیار کارکنان خود بگذارید.
- مدیریت منابع مالی
یکی دیگر از قدمهای اساسی در آموزش مدیریت کسبوکار این است که بودجه و منابع مالی سازمان را به درستی مدیریت کنید. در شرایط اقتصادی جامعه کنونی، صرف هزینههای مضاعف میتواند یک کسب و کار را با رکود و شکست مواجه کند. مثلاً شما در آغاز تاسیس یک شرکت هستید، به جای تجهیز کردن یک اتاق مجزا برای جلسات، میتوانید جلسات را در اتاق مدیریت برگزار کنید یا حتی برخی از جلسات به صورت ویدئو کنفرانس صورت بگیرد.
- نظارت بر ارتباطات
به جرات میتوان گفت که ارتباطات، رکن اساسی در آموزش مدیریت بیزینس است. وقتی شما نتوانید با کارکنان خود، شرکتهای رقبا، سرمایهگذاران و کارفرمایان ارتباط دوسویه موثر برقرار کنید، قطعاً آن هدف اساسی از فعالیت اقتصادی حاصل نمیشود.
شما به عنوان مدیریت یک موسسه و کسب و کار باید با کارکنان خود رابطه دوستانه و در عین حال هدایتگرانه داشته باشید. بنابراین رابطه انعطاف پذیر با مشتریان یا تکنیکهای استراتژیک در ارتباط با شرکای تجاری یکی دیگر از مهارتهایی است که در مدیریت ارتباط باید بیاموزید.
- بازرسی و نظارت
قطعاً شما به عنوان مدیر در انجام فعالیتها و مسئولیتها به صورت مستقیم دخیل نیستید اما بر تک تک فعالیتها و اقداماتی که در سازمان صورت میگیرد، نظارت خواهید داشت. مسئولیت شما در این زمینه میتواند نظارت و بازرسی بر فعالیتهای کارکنان، مدیران زیردست، نحوه پرداخت حقوق و دستمزد، تصمیمات استراتژیک، دستیابی به اهداف، مذاکرات با شرکا و کارفرمایان باشد.
مهارتهای کلیدی برای مدیران کسب و کار

مهارتهای کلیدی برای مدیران کسب و کار
مهارتهای کلیدی برای مدیران بیزینس چیست؟ شاید در دیدگاه سنتی مدیریت به اشتباه به معنای امر و نهی کردن تلقی میشد؛ در حالی که امروزه در آموزش مدیریت کسبوکار برای مدیران مهارتهای کلیدی مطرح شده است که آشنایی شما با آنها میتواند به موفقیت در فرایند مدیریت منجر شود. از جمله این مهارتهای کلیدی، عبارت است از:
- مهارت خوب گوش دادن
شما با استفاده از مهارت خوب گوش دادن به کارکنان خود این حس را منتقل میکنید که حضور آنها برایتان مهم بوده و برای درک آنها وقت میگذارید. از طرف دیگر این مهارت به شما کمک میکند تا ارتباطات رسمی و غیر رسمی سازمانی را موثرتر سازماندهی کرده و با هم منسجم کنید.
- مهارت ایجاد ارتباط صمیمانه
وارن بافت، مدیر اجرایی و اقتصاددان آمریکایی معتقد است: “مدیریت خوب، یعنی هنر ایجاد کردن انگیزه بین کارکنان برای رسیدن به اهداف مشترک.”
این انگیزه میتواند با ایجاد ارتباط صمیمانه بین کارکنان، پرسنل و مشتریان شرکت رخ دهد. البته ارتباط صمیمانه به معنای نزدیکی بیش از حد نیست؛ به گونهای که مانع از مدیریت هدفمند شود.
- تفکر خلاقانه استراتژیک
شما به عنوان یک مدیر باید با تفکر خلاقانه و در عین حال استراتژیک بتوانید برنامهریزیهای مدون و با حداقل ریسک یا ضرر را برای سازمان خود به ارمغان بیاورید. یعنی شما در کلیه فرایندهای برنامهریزی، انجام فعالیتهای سازمانی، جذب منابع انسانی و تخصیص منابع مالی باید مسیری را انتخاب کنید که با حداقل هزینه، بالاترین سود را به دنبال داشته باشد.
- مهارت در تصمیم گیری
تصمیم گیری یکی از مهمترین مهارتهایی است که در آموزش مدیریت کسبوکار باید به آن اولویت داده شود. تصمیم گیری میتواند طیف گستردهای از اقدامات مثل تخصیص منابع مالی، صرف زمان برای انجام فعالیتهای سازمانی و بهترین انتخاب در شرایط استراتژیک را شامل شود. شما در تصمیمگیریهای سازمانی در کنار اهداف سازمان، اهداف زیر مجموعه خود و کارکنانتان را هم در نظر میگیرید.
مثلاً به عنوان مدیریت در یک موسسه تولید کننده محصولات ارگانیک در برههای از زمان با چالش واردات این محصولات روبرو میشوید. در چنین شرایطی مهارت در تصمیم گیری به شما کمک میکند تا با تولید بیش از ظرفیت و به کارگیری نیروهای ماهر و افزایش کیفیت و کاهش هزینهها، جلوی ضرر شرکت را بگیرید.
- روحیه انجام کار تیمی
اعضای یک مجموعه، همانند پلههای یک نردبان هستند، که معیوب بودن یا شکستن یکی از پلهها، میتواند راه دستیابی به قله موفقیت را مسدود کند. از این رو لازم است به عنوان مدیریت بیزینس، توانایی انجام کار گروهی را در کارکنان خود تقویت کنید. این مسئله باعث میشود تا کارکنان شما نسبت به سازمان احساس مسئولیت و وفاداری بیشتری داشته باشند و با روحیه مثبت، جهت پیشبرد اهداف قدم بردارند.
- توانایی حل مسئله
در هر کسب و کاری، مشکلات مختلفی از جمله عدم هماهنگی اعضای سازمان، چالشهایی مثل افزایش هزینههای برآورد شده، تعلیق نیروی کار، مسائل مربوط به مشتریان و مشکلات اقتصادی جامعه میتواند اختلال ایجاد کند. شما با در نظر گرفتن مسائلی مثل مدیریت زمان، تفکر تحلیلگر، مسائل عاطفی و جمع آوری اطلاعات موثر میتوانید از حل مسئله سربلند خارج شوید.
- مدیریت بحران زمان
هری ترومن، معاون رئیس جمهور آمریکا در زمان جنگ جهانی دوم میگوید: “مدیریت درست یعنی بهترین تصمیم گیری در مناسبترین زمان ممکن.” از این رو شما برای مدیریت در شرایط بحران زمان، باید بتوانید تحلیلهای دقیقی از شرایط فورس و اولویت بندیها تهیه کنید. سپس با حفظ آرامش و کاهش اضطراب، استراتژی لازم برای رسیدن به بهترین نتیجه را اتخاد کنید.
- مهارت در رفع تنش و تعارض
اگر به دنبال موفقیت در مدیریت هستید، بنابراین در آموزش مدیریت کسبوکار باید به مهارت رفع تنش و تعارض توجه کنید. اختلافات فردی، قومیتی، فرهنگی، شرایط و نیازهای اقتصادی طرفین میتواند در سازمان تعارض و تنش ایجاد کند. شما با ارتباط گیری موثر، شناخت تفاوتها و کمبودها، روشهایی مثل مذاکره، همدردی و میانجیگری بیواسطه گام موثری در کاهش تعارض و تنش سازمانی برمیدارید.
- هوش هیجانی
از نظر دانیل گلمن، نویسنده کتاب “هوش عاطفی”، هوش عاطفی یا هوش هیجانی برای یک مدیریت کسب و کار، دقیقاً مشابه هوش عقلانی با اهمیت است. هوش هیجانی در مدیریت یا EQ یکی از استراتژیترین زمینهها در آموزش مدیریت بیزینس است.
هوش هیجانی زیر مجموعهای از علم روانشناسی بوده که شما با تقویت آن، نه تنها در مدیریت فعالیتهای اقتصادی، بلکه در مدیریت زندگی نیز موفقتر عمل خواهید کرد. درهوش هیجانی، اهداف سازمانی را نادیده نمیگیرید؛ بلکه در کنار اهداف کوتاه مدت و بلند مدت مجموعه، مهارت اجتماعی برخورد با کارگران، مدیریت و کنترل احساسات و روشهای ایجاد انگیزه را تقویت میکنید.
- احترام متقابل
جمله “احترام، احترام میآورد” نشان دهنده این است، هرجا که انسانها با هم در ارتباط هستند، احترام متقابل میتواند باعث ایجاد یک جو مثبت و دلگرم کنندهای شود. از این رو مدیران عالی رتبه و کارکنان با در نظر گرفتن جایگاهها و پست اجتماعی، باید به یکدیگر به عنوان انسان احترام بگذارند. این شما هستید که در جایگاه مدیریت، میتوانید با احترام متقابل در ایجاد فضایی امن و صمیمی و ارائه فیدبکهای سازنده الگویی برای کارکنان باشید.
استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب و کار
وقتی حرف از آموزش مدیریت کسبوکار میشود، یکی از مهمترین مسائلی که باید به آن پرداخت، استراتژی کسب و کار است. استراتژی شامل فعالیتها و اقداماتی بوده که همه آنها در راستای دستیابی به اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت سازمان طراحی، تدوین و اجرا میشود.
اینکه شما از کدام یک از استراتژیهای زیر برای سازماندهی فعالیتهای اقتصادی خود استفاده کنید، بستگی به شرایط زمانی، منابع مالی و انسانی و بسیاری از فاکتورهای دیگر دارد که خودتان باید با سنجش و تحلیل همه جانبه، بهترین استراتژی را انتخاب کنید:
-
استراتژی تمایز (Differentiation Strategy)
در استراتژی تمایز، هدف مجموعه شما تولید محصول یا ارائه خدماتی است که نسبت به رقبا متمایز باشد. این متمایز بودن باید در راستای اهداف مشتریان مجموعه صورت بگیرد.
تصور کنید شما تولید کننده مبلمان هستید، در راستای استراتژی تمایز، مبلمانهای وسیع و با ابعاد بزرگتر و جادارتر را تولید میکنید. قطعاً در دنیای آپارتمان نشینی و با شرایط اقتصادی، این استراتژی چندان موفقیت آمیز نخواهد بود. در مقابل استراتژی شرکتهای تولید کننده پفکهای سالم را در نظر بگیرید که با ترکیب مواد اولیه مرغوب و ساختن سویقهایی با بافت و طرح پفک، منحصر به فرد بودن را به خوبی اجرا کردهاند.
-
استراتژی ساختار گرا (Structural Strategy)
در استراتژی ساختارگرا، شما به عنوان مدیریت یک کسب و کار، باید ساختار سازمانی خود را تغییر داده و از این تغییرات جهت رسیدن به اهداف سازمانی استفاده کنید. از آنجایی که این استراتژی نیازمند هزینه بالا، طراحی دقیق و صرف زمان بوده، بنابراین به ندرت در کسب و کارها اتفاق میافتد. البته در صورت اجرای صحیح، میتواند بهرهوری بالایی به همراه داشته باشد.
-
استراتژی کاهش قیمت (Price Cut Strategy)
استراتژیهای کاهش قیمت، یکی که از مناسبترین استراتژیها برای جذب مشتریان است. شما میتوانید فروشگاههای زنجیرهای مختلف را ببینید که با تبلیغات و اساماس مارکتینگ شرایط تخفیفاتی و کاهش قیمت محصولات خود را به اطلاع مشتریان میرسانند.
-
استراتژی پیشرفت یا رشد (Growth Strategy)
در آموزش مدیریت کسبوکار استراتژی رشد یا پیشرفت به اقداماتی گفته میشود که شما به عنوان مدیر کسب و کار با هدف رشد و پیشرفت سازمان خود انجام میدهید. بنابراین این استراتژیها، بسته به شرایط مختلف میتواند تولید محصولات بیشتر، اجرای کمپینهای تبلیغاتی برای نفوذ در بازار، تنوع بخشی محصولات و حتی ایجاد نمایندگی و توسعه کسب و کار باشد.
-
استراتژی تمرکز (Focus Strategy)
در استراتژی تمرکز شما روی یک هدف به صورت صد درصدی متمرکز میشوید. این هدف معمولاً در راستای کاهش هزینههای جانبی و سرمایهگذاری برای رسیدن به استراتژی استوار است. مثلاً شما به عنوان تولید کننده محصولات لبنی با شروع سال تحصیلی، تمرکز خود را روی تولید شیرهای تک نفره قابل عرضه در مدارس قرار میدهید. این فعالیت اگرچه سود مضاعفی برایتان ندارد اما میتواند در برندینگ موثر واقع شود.
-
استراتژی ترکیبی در فروش (Mixed Sales Strategy)
دلیل موفقیت خیلی از کسب و کارها این است که استراتژی فروش ترکیبی را در تولید و فروش محصولات خود در نظر میگیرند. به عنوان مثال، شما مدیریت یک تولیدی لباس را بر عهده دارید. اگر قرار باشد از هر کدام از اقلام تولیدی، به یک میزان تولید کنید، این احتمال وجود دارد که متحمل زیان شوید. بنابراین با استراتژی فروش ترکیبی برای تولید محصولات، ترکیبی را در نظر میگیرید که بالاترین سود را داشته باشد.
تصور کنید دو محصول تیشرت و شومیز تولید میکنید. اگرچه قیمت تیشرت از شومیز ارزانتر است اما به دلیل فروش بالا، حاشیه سود بیشتری نصیبتان میشود. پس در این استراتژی با تمرکز روی تولید بیشتر و چندین برابر تیشرت، میتوانید افزایش فروش داشته باشید.
-
استراتژی تنوع بخش (Diversification Strategy)
اگر بخواهید در مورد آموزش مدیریت کسبوکار اطلاعات جامعی کسب کنید، لازم است تا پیرامون استراتژی تنوع بخش نیز برایتان توضیح دهیم. این استراتژی اگرچه میتواند با ریسک و شکست مواجه باشد اما نباید از مزایای آن مثل افزایش سودآوری و مناسبترین ابزار برای سرمایهگذاری غافل شد.
تمرکز اصلی در استراتژی تنوع بخش روی مسئله گسترش حیطه کاری از راه تاسیس شعبات، دریافت همکاری در فروش و یا تنوع در تولید محصولات است. در مورد اول شما با افزایش وسعت کاری، مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد و درآمدتان افزایش مییابد. در مورد دوم نیز شما با تنوع بخشی در محصولات خود، سلیقه مخاطبان بیشتری را پوشش میدهید و این مسئله افزایش فروش و درآمد را دنبال دارد. مثلاً شما به عنوان تولید کننده پلاسکو تا به امروز در سه رنگ ترند محصولات خود را تولید میکردید. حال با در نظر گرفتن رنگهای خاص و تولید محدود و افزایش قیمت برای آن تولیدات جدید، میتوانید حاشیه سود بیشتری دریافت کنید.
-
استراتژی حفاظتی (Protective Strategy)
در استراتژی حفاظتی شما روی تولید محصولات متمرکز نمیشوید؛ بلکه به محافظت از دادهها و سرمایههای کنونی خود توجه بیشتری خواهید داشت. مثلاً شما به عنوان یک هلدینگ تشخیص میدهید به جای جذب سرمایهگذارهای جدید و شرکت در پروژههای متعدد، بخشی از سود سهامداران شرکت را برای در نظر گرفتن سیستمهای امنیتی و حفاظتی خرج کنید.
-
استراتژی عملیاتی (Operational Strategy)
استراتژی عملیاتی یکی دیگر از استراتژیهای موثر در آموزش مدیریت کسبوکار بوده که شامل اقدامات متعددی از جمله تامین منابع اولیه، نحوه تولید، توزیع و میزان سود است. با برنامه دقیق ضمن رسیدن به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت سازمان، ویژگیهایی مثل کیفیت محصولات، شرایط بحرانی، برنامهریزی برای منابع مالی و انسانی را نیز در نظر میگیرد. در این استراتژی تجربه، تبحر، نوآوری و تجزیه و تحلیلهای آماری از جمله ویژگیهایی است که به شما کمک میکند تا گامهای بزرگ و موفقی بردارید.
-
استراتژی انحصاری یا تصاحب (Acquisition Strategy)
در اقتصاد مبحثی تحت عنوان “بازار انحصاری” وجود دارد که در آن فروشنده به دلیل عرضه خدمات و کالای منحصر به فرد و غیرقابل جایگزین، نقش موثری در تعیین قیمت و سود حاصل از کالا و خدمات دارد. استراتژی تصاحب نیز در همین راستا قدم برمیدارد. یعنی وقتی شما مدیر کسب و کاری هستید که میتوانید با برنامهریزی، رقبای خود را حذف کرده یا شرکت و موسسات رقبا را در شرکت خود ادغام کنید، پس از استراتژی تصاحب بهره گرفتهاید.
مثلاً شما به عنوان بزرگترین بوم گردی در منطقه خود فعال هستید. برای وسعت کار خود، دو راه پیش رو دارید؛ یا اینکه تعداد اقامتگاههای بوم گردی خود را افزایش داده یا با تصاحب سایر بوم گردیها و تغییر برند آنها به نام بوم گردی خود، از طریق استراتژی تصاحب افزایش درآمد داشته باشید.
ابزارهای دیجیتال در مدیریت کسبوکار

ابزارهای دیجیتال در مدیریت کسبوکار
ابزارهای دیجیتال برای مدیریت کسب و کار باعث سهولت در اجرای وظایف مدیریت میشوند و این ابزارها عبارتند از:
- ابزارهای مدیریت پروژه
ابزارهای مدیریت پروژه با داشتن قابلیتهایی مثل تهیه چک لیست، مدیریت فعالیتهای درون تیمی، اولویت بندی اقدامات، جدول زمانبندی اهداف، مشخص کردن تاریخ سررسید هر اقدام، ادغام و برنامهریزی چندین پروژه نقش موثری در مدیریت هدفمند دارد. از جمله بهترین این ابزارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترلو (Trello)
- اسلک (Slack)
- آسانا (Asana)
- ابزارهای فرم سازی
گاه ممکن است به عنوان مدیریت یک پروژه به دنبال جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیلهایی باشید تا بتوانید از آنها جهت مدیریت بهتر منابع انسانی، منابع مالی و همچنین هزینهها استفاده کنید. از این رو ابزارهای فرم سازی و نظرسنجی فوایدی از جمله جمع آوری اطلاعات آماری دقیق، ارتباط گیری موثر با مشتریان و کارمندان و افزایش بهرهوری و رضایت را دارد.
البته در آموزش مدیریت کسبوکار و انتخاب ابزارهای فرم سازی ویژگیهایی مثل نظرسنجیهای نامحدود، نحوه گزارش گیری، ویژگیهای پولی یا رایگان، لوگوی فارسی، افزودن شرکت کنندهها یا امکان ساخت نظرسنجی در ایمیل حائز اهمیت است. برخی از این ابزارها عبارتست از:
- پرسلاین
- Survey Monkey
- Google Form
- Client Heartbeat
- ابزارهای CRM (مدیریت ارتباط با مشتری)
تمامی ابزارهای CRM با هدف افزایش بهرهوری و رضایت مشتریان طراحی میشود که میتواند فواید بسیاری برای بازاریابی، فروش و اهداف سازمان نیز داشته باشد. این ابزارها با ثبت نظرات مشتری، جمع آوری ایمیلها، پشتیبانی بعد از فروش و درصد رضایتبندی از قیف فروش به موفقیت مدیریت کمک میکند. این ابزارها به شرح زیر هستند:
- Zoho CRM
- Microsoft Dynamics 365 CRM
- نرم افزار بومی دیدار برای CRM
- ابزارهای بازاریابی
استفاده از ابزارهای بازاریابی در عصر اینترنت و رقابت شدید، جایگاه بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده است. مثلاً وقتی شما صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید، برای اینکه بفهمید چند درصد از بازدیدکنندگان شما به مشتری تبدیل میشوند، نیازمند ابزارهایی هستید که این اطلاعات را برایتان فراهم میکند. از جمله مهمترین ابزارهای بازاریابی کسب و کارهای آنلاین میتوان به گوگل آنالیتیکس اشاره کرد.
- ابزارهای جمع آوری داده
در مورد آموزش مدیریت کسبوکار یکی از بهترین ابزارهایی که میتواند به مدیریت موفق شما منجر شود، ابزارهای جمع آوری داده است. این ابزارها شامل گزارشگیری از همه فعالیتهای شرکت یا موسسه و مواردی مثل تهیه چک لیست، فرمهای نظرسنجی، تحقیقات میدانی و مصاحبه است.
- ابزارهای حسابداری
استفاده از ابزارهای حسابداری به خصوص برای فعالیتهای بزرگ، باعث جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینهها و خطاهای انسانی میشود. وقتی اطلاعات آماری دقیقی در مورد خرید و فروش، تولید، انبارداری، بودجه، حقوق و دستمزد و هزینههای جانبی شرکت یا موسسه خود داشته باشید، خیلی بهتر میتوانید استراتژیهای موثرتری را برای اهداف بلند مدت ترسیم کنید. از این رو استفاده از ابزارهای حسابداری زیر را نادیده نگیرید:
- نرم افزار حسابداری هلو
- نرمافزار حسابداری شرکتی سپیدار
- نرمافزار حسابداری تدبیر
- نرمافزار حسابداری پارمیس
- نرمافزار حسابداری محک
- نرمافزار حسابداری QuickBooks
- نرمافزار حسابداری Xero
- نرم افزار حسابداری Zoho Books
سوالات متداول
-
آیا امکان تفویض وظایف مدیریت وجود دارد؟
بله، میتوانید بخشی از وظایف و فعالیتهای مدیریت را با نظارت به مدیران زیر دست خود تفویض کنید.
-
آیا بدون تحصیلات دانشگاهی، میتوان به مدیریت کسب و کار مشغول شد؟
بدون تحصیلات دانشگاهی در رشته مدیریت کسب و کار (MBA) میتوان مدیری موفق شد اما تحصیلات دانشگاهی به دانش تئوری و سهولت در کاریابی کمک میکند.
-
آیا در آموزش مدیریت بیزینس تنبیه نیز جایگاهی دارد؟
بله، تنبیه باید متناسب با تخلف به جهت بهبود یا کاهش رفتار و همچنین حفظ شأن انسانی صورت بگیرد و به ترتیب شامل اخطار شفاهی، اخطار کتبی، کاهش حقوق، توبیخ و درج در پرونده و نهایت اخراج است.
کلام آخر
در این مقاله به طور جامع در مورد آموزش مدیریت کسبوکار و مراحل آن که شامل برنامهریزی، رهبری و هدایت منابع مالی و نیروی انسانی و ارتباط گیری موثر است صحبت کردیم. همچنین ابزارهای دیجیتالی مثل ابزارهای مدیریت پروژه، نرمافزارهای حسابداری و ابزارهای جمع آوری داده و اطلاعات را به شما معرفی کردیم. فراموش نکنید که در کنار مهارتهای کلیدی از جمله مدیریت بحران، مهارت در رفع تنش، تفکر خلاق و داشتن هوش عاطفی، مطلع بودن از استراتژیهای کسب و کار و فروش نیز موفقیت شما را به دنبال دارد.
اغلب مدیران موفق روزی از مشاغل ساده و کوچکی مثل همکاری در فروش شروع کردهاند. بنابراین میتوانید با ثبت نام کردن در میمارکت به عنوان وبمستر، قدمی در راه بازاریابی و فروش محصولات بردارید. به این صورت که با تبلیغ محصولات سایر تولید کنندگان و فروش آنها پورسانت بگیرید. برای این کار نیاز به خلاقیت، چند ساعت زمان در طی روز و یک گوشی هوشمند دارید.
🎯 همین حالا با ثبتنام رایگان در میمارکت، وارد دنیای کسبوکار شوید!
با عضویت در سیستم همکاری در فروش میمارکت، بدون نیاز به سرمایه اولیه میتوانید شروع به کسب درآمد کنید. به ازای هر فروش موفق که از طریق لینک شما انجام شود، پورسانت/کمیسیون دریافت خواهید کرد.
📲 برای دریافت راهنمایی یا ارتباط با پشتیبانی، از طریق تلگرام میمارکت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.