نحوه ثبت کسب و کار در گوگل به این صورت است که ابتدا با حساب کاربری گوگل به Google My Business وارد شوید. در ادامه فرایند ثبت نام، اطلاعاتی مثل موقعیت جغرافیایی، آدرس دقیق، شماره تماس و نام شرکت را ثبت کنید. به یاد داشته باشید که انتخاب دستهبندی مناسب میتواند در نشان دادن بهتر کسب و کار شما تاثیرگذار باشد. در نهایت با پین کردن موقعیت جغرافیایی و تایید گوگل فرایند ثبت نام به پایان میرسد. نکاتی مثل اپدیت اطلاعات گوگل بیزینس و درج عکس و فیلم از محل کار کمک میکند تا مشتریان بیشتری جذب کنید. برای آشنایی با نحوه ثبت نام رایگان در کسب و کار گوگل در ادامه این مقاله از می مارک همراه ما باشید.
چرا باید در گوگل بیزینس ثبت نام کنم؟
شاید با خود بگویید که ثبت نام در گوگل بیزینس چه فایدهای برایم دارد؟ آیا بهتر نیست تنها از شیوههای بازاریابی دیجیتال مثل ایمیل مارکتینگ برای معرفی فعالیت و فروش بیشتر استفاده کنم؟ ما منکر سایر شیوههای تبلیغاتی برای موفقیت بیشتر کسب و کار شما نمیشویم اما اجرا و نحوه ثبت کسب و کار در گوگل میتواند به شما به عنوان صاحب کسب و کار آنلاین کمک کند.
- درج کسب و کار در گوگل بیزینس موجب برندینگ میشود و اعتبار فعالیت تجاری شما را ارتقا میدهد.
- اگر دارای وب سایت هستید و فعالیت خود را در گوگل بیزینس ثبت کردهاید، از نظر موتورهای جستجو اولویت بالاتری برای نمایش خواهید داشت.
- نتایج گوگل بیزینس بر اساس موقعیت مکانی به کاربران محلی نمایش داده میشود. بنابراین در search Local در اولویت قرار میگیرید و فعالیت شما برای مشتریان بالقوه ارائه میشود.
آموزش گام به گام ثبت کسب و کار در گوگل
در مورد نحوه ثبت کسب و کار در گوگل همواره این نکته را بدانید که فرایند ثبت فعالیت اقتصادی در گوگل رایگان است. با ثبت کسب و کار در گوگل خیلی از افراد میتوانند در صورتی که به فعالیت شما نیاز دارند از طریق سرچ کسب و کار در گوگل آن را پیدا کنند. علاوه بر این از طریق دریافت نظرسنجی میتوانید فعالیت خود را مطابق نظرات مشتریان بهینه کنید. از این رو در ادامه قدم به قدم مراحل ثبت کسب و کار در گوگل را توضیح دادهایم.
- گام اول؛ ورود به سایت
وارد سایت Google My Business شوید و روی گزینه “شروع” در صفحه آغازین کلیک کنید. در ادامه باید اطلاعات لازم از جمله نام کشور، نام شرکت، آدرس دقیق خود و اطلاعاتی مثل شماره تماس را وارد کنید. در نهایت به حساب گوگل خود وارد شوید. اگر در گوگل حساب کاربری ندارید پیشنهاد میشود که یک ایمیل ثبت کنید و سپس مراحل کار را انجام دهید.

گام اول؛ ورود به سایت
- گام دوم؛ انتخاب دسته بندی کسب و کار
در این مرحله از نحوه ثبت کسب و کار در گوگل متناسب با فعالیت خود یک دستهبندی مناسب از کسب و کارها را انتخاب میکنید. در نهایت از شما پرسیده میشود که آیا خدمات شما نیاز به تحویل حضوری دارد یا خیر؟ مثلاً اگر شما کارهای خدماتی و تعمیرات لوازم الکتریکی انجام میدهید، پس باید گزینه Yes را کلیک کنید. در حالی که اگر خدماتی مثل مشاوره و مربیگری آنلاین ارائه میکنید، پس میتواند خدمات شما غیر حضوری باشد و گزینه No را انتخاب کنید.

گام دوم؛ انتخاب دسته بندی کسب و کار
- گام سوم؛ ثبت موقعیت مکانی
در قدم بعدی شما باید موقعیت جغرافیای دقیق خود را روی Google Map مشخص کنید. نقشه را زوم کرده تا بتوانید محل دقیق کسب و کار خود را انتخاب کرده و فعالیت خود را آنجا پین کنید.
توجه: اگر نوع کسب و کار شما به گونهای است که حتماً مشتری باید به محل فعالیت شما مراجعه کند، پس گزینه در محل کسب و کار را تیک بزنید. همچنین اگر در یک محدودهای سرویس ارائه میدهید؛ مثلاً رستوران غذای بیرونبر دارید، محدوده در دسترس خود را مشخص کنید.
- گام چهارم؛ بررسی اطلاعات
در گام چهارم از نحوه ثبت کسب و کار در گوگل آدرسی که روی نقشه مشخص کردهاید، به شما نمایش داده میشود. در صورت صحت گزینه ادامه را کلیک کنید. از شما خواسته میشود در صورتی که شرایط گوگل را پذیرفتهاید، تیک مربوط به پذیرش را علامت بزنید.
- گام پنجم؛ تایید نهایی
در نهایت گوگل بعد از تایید اطلاعات شما کدی به آدرس ثبت شده برایتان ارسال میکند. این کار به این دلیل انجام میشود که گوگل متوجه شود کسب و کار شما وجود حقیقی داشته و اطلاعات درستی را به کاربر نشان میدهد. شما این کد دریافتی را باید در پنل کاربری خود درج کرده تا فرایند ثبت نام انجام شود.
نکته: برخی از کشورها از جمله ایران در استفاده از خدمات گوگل بیزینس، تحریم هستند. بنابراین شما باید با روشهایی مثل استفاده از VPN و تغییر IP تحریمها را دور بزنید. علاوه بر این استفاده از شماره تماس مجازی یا استفاده از خدمات ارسال پیامک باعث میشود تا بدون اینکه برای دریافت کد تایید نیازمند موقعیت مکانی باشید، فرایند ثبت نام را انجام دهید.
راستی آزمایی Google My Business
گوگل برای اینکه در مورد فعالیت شما مطمئن شود، باید راستی آزمایی بیزینس خود را از طرق مختلف زیر انجام دهید:
- راستی آزمایی از طریق تلفن و ایمیل
- راستی آزمایی بیزنس از طریق کنسول جستجوی گوگل
- راستی آزمایی کسب و کار از طریق Google maps
- راستی آزمایی به شیوه ضبط ویدیو از محل کسب و کار
بهینه سازی پروفایل در کسب و کار گوگل
بعد از انجام مراحل و نحوه ثبت کسب و کار در گوگل به روز رسانی پروفایل در Google My Business اهمیت بالایی دارد. با به روز رسانی کاربر متوجه میشود که شما حضور آنلاین فعال دارید و این مسئله روی جلب اعتماد مخاطب تاثیرگذار است. علاوه بر این شما از طریق حساب کاربری در کسب و کار گوگل میتوانید با مشتریان خود در تعامل باشید و از نظرات آنها برای بهبود پروفایل خود کمک بگیرید.
- بروز رسانی اطلاعات
همواره اطلاعات مربوط به ساعت کار و خدماتی که ارائه میدهید را در پروفایل کاری خود به روز رسانی کنید و اطلاعات درست و دقیق را در اختیار مشتریان بالقوه خود قرار دهید.
- استفاده از بخش Insights
از طریق این بخش اطلاعات و نظرات کاربران در اختیار شما قرار میگیرد. بنابراین برای ارتقای پروفایل و به روز رسانیهای بعدی و حتی تبلیغات میتوانید از تعاملات این بخش استفاده کنید.
- ارتقای تصاویر پروفایل
تصاویر و ویدیوهایی که در پروفایل کسب و کار گوگل قرار میدهید را به روز رسانی کنید. این مسئله باعث میشود تا مخاطب تاریخ آخرین روز رسانی و درج عکسها و فایلها را ببیند و از فعال بودن شما اطمینان حاصل کند. همچنین میتوانید از مخاطب بخواهید که با ثبت نظرات، شما را در بهبود فرایند خدمات یاری کند.
نکات مهم هنگام ثبت کسب و کار در گوگل

نکات مهم هنگام ثبت کسب و کار در گوگل
درست است که با ثبت کسب و کار در گوگل در جستجوهای محلی دیده میشوید و این مسئله روی افزایش مشتری شما تاثیر خواهد گذاشت اما فراموش نکنید که در نحوه ثبت کسب و کار در گوگل بهتر است تا نکات زیر را رعایت کنید:
- حتماً کسب و کار خود را در دستهبندی مناسب قرار دهید. این مسئله کمک میکند تا مشتریان در جستجو محلی راحتتر شما را پیدا کنند.
- برای جلب اعتماد و جذب مشتری بهتر عکسها و ویدیوهایی از محل کار خود در پنل کاربری قرار دهید.
- درج اطلاعات دقیق مثل موقعیت مکانی، ساعات کاری و ایام تعطیلات به شما کمک میکند تا مشتریان بیشتری جذب کنید.
- همواره در فواصل زمانی منظم و در صورت بروز تغییری در اطلاعات پروفایل، به روز رسانی را انجام دهید.
علت ثبت نشدن آدرس در Google My Business
گاه ممکن است کلیه مراحل نحوه ثبت کسب و کار در گوگل را درست انجام دهید اما آدرس شما در گوگل بیزینس ثبت نشده باشد. این امر میتواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:
- اگر فعالیت اقتصادی شما جدید است، این احتمال وجود دارد که هنوز گوگل بیزینس آن را تایید نکرده باشد. مراحل تایید حتی ممکن است تا یک هفته نیز طول بکشد.
- چنانچه به تازگی موقعیت مکانی شما تغییر کرده، ثبت آدرس کمی زمانبر خواهد بود.
- چنانچه نام و فعالیت کسب و کار شما خیلی رایج و عمومی باشد، آدرس شما ثبت نخواهد شد.
- چنانچه از موقعیت مکانی و آدرس دیگری برای کسب و کارتان استفاده کردهاید، موقعیت شما روی گوگل بیزینس نمایش داده نمیشود.
کلام آخر
در این مقاله در مورد نحوه ثبت کسب و کار در گوگل صحبت کردیم و گفتیم که ابتدا باید وارد کسب و کار گوگل شوید. اطلاعات مربوط به شغل خود مثل موقعیت جغرافیایی و اطلاعات تماس را وارد کرده و دستهبندی فعالیت خود را انتخاب کنید. نکاتی مثل دور زدن زدن تحریم با شماره تماس مجازی و تغییر آی پی برای کاربران ایرانی لازم است. به یاد داشته باشید که با درج فعالیت خود در کسب و کار گوگل مشتریان محلی به استفاده از خدمات و خرید محصولات شما ترغیب میشوند. بنابراین با این شیوه بازاریابی در کنار سایر فعالیتها و تبلیغات در دنیای مجازی، میتوانید درآمد بیشتری کسب کنید.
حال که در مورد کسب درآمد صحبت کردیم خوب است تا با یک روش درآمدزایی که نیاز به سرمایهگذاری ندارد، آشنا شوید. افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش شیوهای از کسب و کار است که شما به عنوان واسطه بین خریدار و فروشنده قرار میگیرید. ما در مجموعه می مارکت بنر محصولات را در اختیارتان قرار میدهیم و شما با اشتراک گذاری این بنر و جلب مشتری و فروش، میتوانید پورسانت بگیرید.
همین الان با ثبت نام رایگان در سایت میمارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، پورسانت/کمیسیون دریافت کنید.
برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.