معنی لغوی ایمیل مارکتینگ مفهوم ساده‌ای دارد؛ یعنی اینکه شما بازاریابی را از طریق ارسال ایمیل انجام دهید اما همه چیز همین قدر ساده نیست. شما باید یک سیستم را برای ایمیل مارکتینگ انتخاب کرده و بعد از مشخص کردن قالب ایمیل، پیام خود را درج کرده و آن را برای مخاطبانی که به لیست خود اضافه کرده‌اید ارسال کنید.

کمپین‌های ایمیل مارکتینگ دارای انواع مختلفی از جمله خوش آمد گویی و تشکر، ایمیل بازاریابی، محصولات، ایمیل اطلاع رسانی و ایمیل تایید است. از ابزارهای مختلفی برای ایمیل مارکتینگ می‌توانید استفاده کنید؛ مثل HubSpot که به صورت رایگان امکانات بسیاری را در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر می‌خواهید از این روش بازاریابی در دنیای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید تا پایان این مقاله از می مارکت همراه ما باشید.

تعریف ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

ایمیل مارکتینگ یعنی اینکه شما ایمیلی برای مخاطبانتان ارسال کرده و آنها را به مشتری تبدیل کنید. ایمیلی که ارسال می شود می تواند حاوی اطلاعات مختلفی مثل آموزش، پیشنهاد، اخبار و اطلاع رسانی، تخفیفات و جشنواره ها و مواردی از این قبیل باشد. فرقی نمی کند در چه مرحله‌ای از بازاریابی هستید، آیا می خواهید برند خود را معرفی کنید یا اینکه به دنبال جذب مشتری هستید و حفظ مشتری برایتان اولویت دارد؟ ایمیل مارکتینگ ابزار موثری برای کلیه استراتژی های کسب درآمد و فروش محسوب می شود.

تعریف ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

تعریف ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)

بازاریابی ایمیلی چگونه کار می کند؟

وقتی تصمیم می گیرید که از طریق ایمیل مارکتینگ به فروش بیشتری دست پیدا کنید، باید راه و رسم و شیوه های استفاده از این روش بازاریابی در دنیای دیجیتال را بدانید. پس مراحل زیر را قدم به قدم اجرا کنید:

  1. استفاده از سیستم های خدمات بازاریابی ایمیلی

شما باید یک ایمیل طراحی کنید. بنابراین از قالب های حرفه‌ای ایمیل برای طراحی و حتی مدیریت ایمیل خود استفاده نمایید. باید بدانید چه افرادی ایمیل شما را می بینند و درصد باز شدن ایمیل ها به چه میزان است تا نتایج ایمیل مارکتینگ خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید.

بازاریابی ایمیلی چگونه کار می کند؟

بازاریابی ایمیلی چگونه کار می کند؟

  1. لیست کردن مخاطبین مورد نیاز

شاید در ابتدا لیستی برای ایمیل مارکتینگ نداشته باشید. می توانید از چند تن از دوستان و اعضای خانواده خود کمک بگیرید و آنها را به لیست ایمیل مارکتینگ خود اضافه کنید. اگر در هنگام ثبت نام در سایت، مکانی برای درج ایمیل قرار دهید و از مخاطب بخواهید که با پر کردن این قسمت از رویدادها و اتفاقات مهم سایت مطلع شود، اینگونه ایمیل های زیادی در دسترس شما قرار خواهد گرفت.

  1. افزودن مخاطبین به حساب ایمیل مارکتینگ

نوبت به این رسیده است که لیست مخاطبین خود را به حساب بازاریابی ایمیلی اضافه کنید. ایمیل را می توانید آپلود کرده و لیست آنها را وارد صفحه حساب ایمیل مارکتینگ کنید. اگر این امکان برایتان وجود دارد، حساب های ایمیل را دسته‌بندی نمایید. مثلاً شما تولیدی پوشاک لباس های زنانه و بچگانه دارید. می توانید مشتریانی که لباس‌های زنانه یا لباس‌های بچگانه خریده‌اند را در لیست های جداگانه‌ای قرار دهید. این گونه وقتی ایمیل خود را طراحی کردید، می توانید خیلی هدفمندتر آن را به مخاطب مورد نظر ارسال کنید.

  1. طراحی ایمیل خوش آمد گویی

یک ایمیل خوش آمد گویی جذاب برای مخاطبینی که به سایت شما مراجعه می کنند، تدارک ببینید تا بلافاصله بعد از ثبت نام، این ایمیل برایشان ارسال شود.

طراحی ایمیل خوش آمد گویی

طراحی ایمیل خوش آمد گویی

  1. انتخاب قالب مناسب برای ایمیل

قالب ایمیل را با توجه به کسب و کار خود انتخاب کنید. لوگوی کسب و کار و فعالیت خود را حتماً در بالای ایمیل قرار دهید. لینک ورود به صفحه اصلی وب سایت و محلی برای درج پاورقی از جمله اطلاعات تماس و لینک سایر شبکه های اجتماعی را در قالب ایمیل خود در نظر بگیرید. وقتی این قالب آماده را داشته باشید، در ایمیل های مختلف، تنها متن تبلیغاتی خود را عوض می کنید و دیگر جزئیات آن را تغییر نخواهید داد.

  1. نوشتن متن پیام

شاید نوشتن متن ایمیل دشوارترین کار باشد اما اگر تکنیک های تولید محتوا را بدانید، این کار چندان هم دشوار نیست.‌ مثلاً همواره داشتن صداقت و پرهیز از زیاده‌گویی یکی از نکاتی است که می تواند در جذب مخاطب موفق عمل کند. حتی می توانید در متن ایمیل از یک عکس یا اینفوگرافیک که در آن با استفاده از تکنیک مقایسه محصولات، کالاهای خود را برتر و بهتر معرفی کرده‌اید استفاده کنید.

  1. پیش نمایش پیام

حتماً قبل از ارسال پیام، پیش نمایش آن را با دقت بررسی کنید. گاه ممکن است یک غلط تایپی یا یک لینک اشتباه، کل زحمات شما برای ایمیل مارکتینگ را بر باد دهد.

  1. ارسال ایمیل

برای ارسال ایمیل حتماً بهترین زمان را در نظر بگیرید. البته ممکن است تخمین زدن یک زمان مناسب برای کلیه مخاطب‌ها در ایمیل مارکتینگ، کار دشواری باشد اما اگر یک روال مناسب و همیشگی برای ارسال پیام داشته باشید، مخاطب روی ایمیل شما کلیک انجام می‌دهد و آن را می‌خواند. مثلاً می‌توانید تخفیفات را آخر هر فصل به صورت ایمیل برای مشتریان بفرستید یا ایمیل‌های حاوی تازه‌ها را اول ماه برای مخاطب بفرستید.

  1. تحلیل نتایج ایمیل

از مهم‌ترین نکات در نحوه اجرای کمپین‌ تبلیغاتی این است که نتایج آن‌ها را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهید. چون باید بدانید میزان نرخ کلیک، نرخ باز شدن، نرخ لغو اشتراک و مواردی از این قبیل در کمپین شما به چه میزان است. بعد با شناسایی عواملی که باعث شکست کمپین شما شده است؛ مجدداً ایمیل مارکتینگ جدیدی طراحی کنید.

کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟

منظور از کمپین های ایمیل مارکتینگ این است که شما برای اینکه با مشتریان فعلی خود بتوانید ارتباط بهتری برقرار کنید و آنها را به مشتری وفادار تبدیل نمایید، در مراحل مختلف فعالیت، ایمیل هایی به آنها ارسال کنید. مثلاً شما سال هاست در زمینه تولید پوشاک فعالیت می کنید و برند معروفی هستید؛ خیلی از مشتریان شما را می شناسند. حالا تصمیم می گیرید کار خود را گسترش دهید و در کنار پوشاک، کفش هم عرضه کنید؛ اینجاست که با استفاده از ایمیل مارکتینگ می توانید فعالیت جدید خود را به مشتریان بالقوه که شما را می شناسند، معرفی کنید.

کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟

کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟

  • انواع کمپین های ایمیل مارکتیگ

کمپین های تبلیغاتی در دسته‌بندی های مختلفی طبقه‌بندی می شود که در اینجا به مهم‌ترین آنها اشاره کرده‌ایم:

  1. ایمیل خوش آمد گویی

معمولاً در سایت هایی که برای عضویت در آنها باید ایمیل خود را وارد کنید، بلافاصله بعد از وارد کردن ایمیل و ثبت حساب کاربری، یک پیام خوش آمدگویی به Inbox ایمیل شما افزوده می شود. این پیام خوش آمدگویی حس و حال خوبی به مخاطب می دهد.

  1. ایمیل های حاوی پیام های اطلاع رسانی و رویدادهای جدید

اخبار مربوط به کسب و کار، شرایط تخفیفاتی و جشنواره های مختلف می تواند در این نوع ایمیل مارکتینگ مورد استفاده قرار بگیرد. البته حتماً کال تو اکشن جذاب و لینک مناسب برای رسیدن به صفحه فرود سایت را در ایمیل درج کنید.

  1. ایمیل های به روز رسانی محصولات

وقتی یک محصولی در وب سایت شما به روز رسانی می شود، این به روز رسانی را می توانید توسط ایمیل به مشتری یا مخاطب اطلاع دهید. پس توجه کنید که برای این شیوه ایمیل مارکتینگ بیشتر از تصاویر و متن کوتاه جذاب استفاده کنید.

  1. ایمیل تایید

مخاطب خرید یا اقدامی از طریق سایت شما انجام می دهد. برای اینکه متوجه شود مراحل خرید و ثبت نام به درستی انجام شده است، یک ایمیل تایید باید برای او ارسال کنید.

  1. ایمیل دعوتنامه

در این ایمیل شما می توانید دعوتنامه‌ای برای یک سری از مخاطبان خود بفرستید. مثلاً به دنبال نمایندگی برای محصولات آرایشی- بهداشتی هستید، می توانید از طریق ایمیل افراد مشتاق را جذب کنید.

  1. ایمیل بازاریابی

یک ایمیل با متن ساده، بدون اغراق با موضوع معرفی برند و محصولات خود برای مخاطب بفرستید و از این طریق بازاریابی انجام دهید. حتی یکی از تکنیک های روانشناسی فروش این است که با شرکت ها و موسساتی که هم راستای شما فعالیت می کنند، یک ایمیل مشترک به منظور بازاریابی تدارک دیده و برای مخاطب ارسال کنید.

  1. ایمیل تشکر

در این نوع بازاریابی توسط ایمیل، شما به ازای هر اقدامی که توسط کاربر در وب سایت انجام می شود، برای او یک ایمیل تشکر ارسال می کنید. مثلاً کاربر در فرم نظرسنجی وبسایت شما در زمینه مشاوره پوست و مو شرکت کرده است و شما بابت پر کردن فرم نظرسنجی از او تشکر می کنید. حتی می توانید در این ایمیل یک کد تخفیف برای مراجعه بعدی در نظر بگیرید و اینگونه مخاطب را به مراجعه مجدد به سایت دعوت کنید.

مزایای ایمیل مارکتینگ

در مورد مزایای ایمیل مارکتینگ، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. افزایش نرخ تبدیل وب سایت
  2. سنجش نتایج کمپین
  3. اشتراک گذاری آسان
  4. امکان شخصی سازی ایمیل
  5. یک بازاریابی دوستدار محیط زیست
  6. بازدهی موثر
  7. مدیریت بهتر زمان
  8. نحوه سنجش راحت‌تر ایمپرشن (یعنی تعداد بازدید، کلیک کردن روی کال تو اکشن و…)
مزایای ایمیل مارکتینگ

مزایای ایمیل مارکتینگ

  • بهترین ابزار برای ایمیل مارکتینگ

حال که با مزایای ایمیل مارکتینگ آشنا شده‌اید، خوب است با بهترین ابزارهایی که می‌تواند به شما در بازاریابی ایمیلی کمک کند، اشاره کنیم.

  1. ابزار HubSpot

به وسیله این ابزار و قالب‌های آماده آن شما می‌توانید ایمیل‌های جذاب بسازید. امکاناتی چون قابلیت چت آنلاین، ایجاد خبرنامه‌های ایمیلی، بازاریابی ایمیل، افزودن نامحدود مخاطب و آزمایش A/B در این ابزار برایتان فراهم است.

  1. ابزار MailChimp

قابلیت‌‌های مختلفی چون قالب‌های پیش فرض، مشاهده نتایج کمپین و ارسال رایگان ۱۲۰۰ ایمیل در ماه این ابزار را به یک ابزار محبوب برای مشاغل متوسط و کوچک تبدیل کرده است.

  1. ابزار Mailjet

امکان اضافه کردن مخاطب به صورت نامحدود، ویرایشگر ایمیل، ارائه آمارهای تجزیه و تحلیل، مدیریت مخاطبین، دسته‌بندی کردن مخاطب، شخصی‌سازی ایمیل، ایجاد خبرنامه و حتی کمپین تبلیغاتی در نسخه رایگان این نرم‌افزار برایتان فراهم است.

کلام آخر

ایمیل مارکتینگ یعنی شما با هدف برندسازی، تبلیغات و فروش بیشتر از ایمیل برای جذب مشتریان بالقوه استفاده کنید. البته حتماً باید لیست ایمیل را برای کمپین ایمیل مارکتینگ خود تهیه کرده و مراحل طراحی و تدوین و نوشتن ایمیل را انجام داده و سپس ایمیل را برای مخاطبین ارسال کنید.

وسعت کاری شما هر اندازه که باشد، ایمیل مارکتینگ می‌تواند موفقیت کسب و کارتان را فراهم کند. بنابراین اگر می‌خواهید در دنیای دیجیتال مارکتینگ حضور داشته باشید اما هیچ سرمایه‌ای ندارید، می‌توانید از طریق سیستم همکاری در فروش، درآمدزایی آنلاین را تجربه کنید. همکاری در فروش همان افیلیت مارکتینگ است که در آن شما تنها به عنوان واسطه بین صاحب کسب و کار و مشتری قرار می‌گیرید. برای محصولات تبلیغ می‌کنید و چنانچه آن را بفروشید، پورسانت به حسابتان واریز می‌شود. پس فرصت را از دست ندهید و برای کسب درآمد با این روش که تنها به یک گوشی هوشمند احتیاج دارید، هم اکنون با کارشناسان مجموعه می مارکت ارتباط بگیرید.

پس همین الان با ثبت نام رایگان در سایت می مارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، کمیسیون دریافت کنید. برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.

ثبت نام و مشاهده محصولات :