منتشر شده در : آذر ۲۹ام, ۱۴۰۳|توسط |دسته بندی: آموزش بازاریابی اینترنتی, آموزش اینستاگرام|
📈 تعداد بازدید :144

اگر بخواهیم در یک جمله استراتژی محتوا را برایتان تعریف کنیم، باید بگوییم به راهکارهایی که در کلیه مراحل تولید محتوا از موضوع و هدف محتوا گرفته تا بازخورد و مدیریت محتوا، در استراتژی محتوایی تعریف می شود.

یک مثال می زنیم، وقتی شما قرار است یک لباس برش کنید و بدوزید، ابتدا باید الگوی اولیه آن را بکشید. آیتم هایی مثل مدل یقه و مدل آستین را به آن اضافه کنید. الگو را روی پارچه منتقل کرده برش دهید و سپس مرحله به مرحله درزها را بدوزید. استراتژی محتوا دقیقاً همین کار را می کند؛ یعنی شما باید یک طرح کلی از تولید محتوای خود داشته باشید که در آن هدف از تولید محتوا در شبکه اجتماعی، نوع تولید محتوا، زمان اشتراک گذاری، بررسی فیدبک ها و رفع نواقص محتواها را در آن مشخص کنید.

برای برای اطلاعات بیشتر با این مقاله از می مارکت همراه باشید.

استراتژی محتوا یعنی چه؟

استراتژی یعنی راهبرد و راهکار و محتوا یعنی هر چیزی که شما بتوانید به وسیله آن مقصود، مفهوم و نیت خود را در شبکه های اجتماعی به مخاطب برسانید. بنابراین استراتژی محتوا به تمام آن راهبردها و راهکارهایی گفته می شود که به شما کمک می کند محتوای خود را بسازید. شبکه مناسب را انتخاب کنید. توزیع محتوا انجام دهید و به مدیریت و به روز رسانی محتواها بپردازید. شما در هیچ یک از این راهکارهایی که در استراتژی محتوا انجام می دهید هدف تبلیغاتی دنبال نمی کنید اما اگر استراتژی و راهکار اصولی داشته باشید به هدف فروش بیشتر دست پیدا خواهید کرد.

مایکل برنر با داشتن سال‌ها سابقه مدیریت در شرکت‌های بزرگی مثل SAP و ICR در مورد استراتژی محتوا معتقد است: “استراتژی و تولید محتوا باید مشابه هر اقدام دیگری که در فعالیت‌های اقتصادی انجام می‌شود، بر اساس نرخ بازگشت سرمایه ارزیابی گردد. چون به هر حال برای این استراتژی و تولید محتوا منابعی اختصاص داده می‌شود و باید در مورد تخصیص این منابع ارزیابی  صورت بگیرید.”

کریستنا هالورسن در کتابی با عنوان استراتژی محتوا برای وب می‌گوید: “استراتژی محتوا شیوه‌ای در استفاده از محتوا بوده که مسیر دستیابی به اهداف فعالیت اقتصادی و تامین کردن نیازهای مشتری را مورد سنجش قرار می‌دهد.” بنابراین از نظر این نویسنده استراتژی محتوا، در تمام طول عمر محتوا از ایده و تولید گرفته تا پاک کردن یک محتوا شما را یاری می‌کند.

استراتژی محتوا یعنی چه؟

استراتژی محتوا یعنی چه؟

انواع استراتژی محتوا

استراتژی محتوا شما را از سردرگمی برای تولید محتوا نجات می‌دهد و می‌دانید که طبق چه برنامه‌ای باید پیش بروید تا به هدف کسب و کار خود برسید.

  • استراتژی محتوای مدل کسب و کار (Business Model)

در این شیوه استراتژی و تدوین محتوا شما با توجه به فرم کسب و کار خود محتوا تولید می‌کنید. مثلاً در زمینه فروش لوازم التحریر فعال هستید، قطعاً در مواقعی مثل اواخر تابستان در استراتژی محتوایی خود باید تولید محتوا و رپورتاژ نویسی بیشتری قرار دهید.

  • مدل تعیین مخاطب هدف (Persona)

یکی از مواردی که استراتژی‌های محتوایی بر مبنای آن شکل می‌گیرد، تعیین مخاطب هدف است. به عنوان مثال شما آموزش نقاشی با زبان ساده را برای کودکان در پیج خود ارائه می‌کنید. قطعاً روی ویدیوهای پست اگر از موزیک کودکانه استفاده کنید، برای این بازه سنی جذاب‌تر است. مسائل این چنینی می‌تواند در استراتژی محتوایی با توجه به مدل تعیین مخاطب مشخص شود.

  • مدل هدف گذاری (Objectives)

در این شیوه شما مراحل استراتژی محتوایی خود را بر مبنای هدفی که از تولید محتوا دارید، تدوین می‌کنید. مثلاً هدف شما در طی یک بازه زمانی برندینگ و در بازه زمانی دیگر می‌تواند فروش و تبلیغ باشد.

مزایای طراحی استراتژی محتوا چیست؟

تصور کنید در یک اتاق تاریک به دنبال وسیله‌ای هستید؛ یا آن وسیله را پیدا نمی کنید یا برای پیدا کردن آن وسیله باید وقت و زمان زیادی صرف کنید و چه بسا اعصاب خوردی برایتان به همراه داشته باشد اما وقتی چراغ روشن است خیلی راحت وسیله را پیدا می کنید.

چرا استراتژی محتوایی لازم است؟

چرا استراتژی محتوایی لازم است؟

اگر بگوییم استراتژی محتوایی دقیقاً مثل چراغ در یک اتاق تاریک عمل می کند، سخن نابه جایی نگفته‌ ایم. می دانید چرا؟ چون قرار است شما برای رسیدن به جایگاه بالا در کسب و کار آنلاین خود و پیشی گرفتن از سایر رقبا در دنیای دیجیتال مارکتینگ، محتوا تولید کنید. وقتی هیچ استراتژی برای تولید محتوا نداشته باشید، سردرگم می شوید؛ درست مثل جستجو در یک اتاق تاریک.

در استراتژی تولید محتوا شما به ۵ سوال اساسی که در ذهنتان شکل می گیرد، باید پاسخ دهید و سپس استارت تولید محتوا را بزنید. این سوالات عبارتند از:

  1. هدف شما از تولید محتوا چیست؟
  2. مخاطب هدف کسب و کار شما چه افرادی هستند؟
  3. مخاطبان شما در چه بازه زمانی به محتوای تولید شده شما نیاز دارند؟
  4. محتوایی که تولید کرده‌اید، آیا ارزشمند و مخاطب پسند است و مشکل کاربران را برطرف می کند؟
  5. محتوا را در چه کانالی توزیع کنید که مخاطبان هدف شما در آنجا بیشتر حضور داشته باشند؟

وقتی به این ۵ سوال پاسخ دهید، شاید به خود بگویید که هنوز هیچ کاری نکرده‌اید اما ما با شما می گوییم که با پاسخ دادن به این سوالات، نصف راه را رفته‌اید.

بنابراین مزایای استراتژی محتوا عبارت است از:

  • آگاهی از برند
  • حضور فعال در بازار آنلاین
  • افزایش اعتماد مخاطب
  • بازاریابی موفق‌تر
  • فروش و درآمد بیشتر

مراحل تدوین استراتژی محتوا

حال که متوجه شده اید، استراتژی محتوا چیست، بیایید تا گام به گام تدوین یک استراتژی و راهکار محتوایی درست و اصولی را به شما بگوییم:

مراحل تدوین استراتژی محتوا

مراحل تدوین استراتژی محتوا

  1. تعیین هدف

برای تعیین هدف باید به کسب و کار خود نگاه کنید. مثلاً اگر یک کسب و کار تازه تاسیس هستید، قطعاً باید روی برندسازی تمرکز بیشتری داشته باشید اما اگر برند شما تا حدودی شناخته شده است، می توانید تولید محتواها را به منظور بالا بردن نرخ تبدیل، افزایش ترافیک وب سایت و ریتارگتینگ انجام دهید.

  1. تحقیق کلمات کلیدی

کلمات کلیدی در حقیقت کلید ورود مخاطب به کسب و کار آنلاین شماست. فرق نمی کند برای کسب و کار خود از سایت یا پلتفرم هایی مثل اینستاگرام استفاده کنید، به هر حال باید کلمات کلیدی را برای سرچ گوگل یا در سرچ بخش هشتگ اینستاگرام در نظر بگیرید. مطالعه مقاله استراتژی های هشتگ گذاری به شما در پیدا کردن بهترین هشتگ با توجه به کسب و کارتان کمک می کند.

  1. شناخت مخاطب

شناخت مخاطب یا همان در نظر گرفتن پرسونای مخاطب یعنی اینکه شما کلیه ویژگی های اغلب مشتریان خود را بررسی کنید. این بررسی می تواند شامل موارد سن و سال، احساسات، نیازها، ویژگی های شخصیتی، موقعیت اجتماعی و مواردی از این قبیل باشد.

دو مثال برایتان می زنیم تا تاثیر شناخت پرسونای مخاطب در تولید محتوا را بهتر درک نمایید. فرض کنید شما محصولات لوازم یدکی خودرو می فروشید، اغلب افرادی که از شما خرید می کنند، فروشندگان لوازم یدکی و تعمیرکاران هستند که تا حدی در مورد لوازم یدکی اطلاعات دارند. پس اگر می خواهید محتوایی در این زمینه تولید کنید، دانش این افراد را هم در نظر بگیرید.‌

حالا تصور کنید شما در زمینه خودرو اما فروش لوازم جانبی خودرو فعال هستید. اینجا مشتریان شما افراد عادی هم هستند، چون هر کسی می تواند از هولدر موبایل، آفتابگیر، بادگیر پنجره و مواردی از این قبیل استفاده کند. پس برای استراتژی محتوایی توجه به پرسونای مخاطب به شما در تولید محتوای بهتر کمک خواهد کرد.

  1. بررسی رقبا

شما می توانید سیر تا پیاز استراتژی های محتوایی رقبای خود را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید. اینکه از چه کلماتی استفاده می کنند؟ چه میزان تولید محتوا در هفته انجام می دهند؟ نوع محتواهای آنها عکس، ویدیو اینفوگرافیگ‌ یا  پادکست است؟ اگر هوشمندانه عمل کنید می توانید با تحلیل رقبا پا جای پای کسب و کارهای بگذارید که موفقیت را تجربه کرده اند.

بررسی رقبا

بررسی رقبا

  1. درج اطلاعات و پردازش آنها

فراموش نکنید که هر اطلاعاتی که به دست می آورید، باید مکتوب بوده و یک چارت  برای آن وجود داشته باشد تا شما بدانید که اکنون در کدام مرحله قرار دارید، قرار است چه اقداماتی انجام دهید و نکته‌ای را از قلم نیندازید.

  1. قیف محتوایی

یک پست از محصولی که می فروشید در اینستاگرام به اشتراک می گذارید. ویوی خوبی دارد، لایک خوبی دریافت می کند اما خرید و سودی که مد نظرتان است حاصل نمی شود. می دانید چرا؟ چون قیف محتوایی شما مخاطب را به خوبی در مسیر درست هدایت نکرده است.

در قیف محتوایی مخاطب باید مراحل زیر را طی کند:

  • نسبت به برند شما شناخت پیدا کند.
  • از اینکه این محصول با این برند وجود دارد، خوشحال شود.
  • با خود فکر کند و در مورد خرید یا استفاده از خدمات شما تصمیم گیری نماید.
  • خرید خود را قطعی کند.
  • احساس رضایتمندی را با شما به اشتراک بگذارد.
  1. تقویم محتوایی

تقویم محتوایی به کار شما نظم می دهد و می دانید که امروز قرار است چه فعالیتی انجام دهید. این گونه هم مخاطب از شما راضی خواهد بود و هم خودتان دچار سردرگمی نمی شوید.

بعد از مشخص کردن مراحل فوق شما شروع به تولید محتوا می کنید. این تولید محتوا می تواند به منظور بازاریابی یا برندینگ و آگاهی مخاطبان شما انجام شود. فرقی نمی کند به هر حال شما هر محتوایی که تولید می کنید باید کال تو اکشن را در نظر داشته باشید تا بتوانید مخاطب را به مشتری تبدیل کنید.

نمونه استراتژی محتوا در اینستاگرام

در ادامه به چند نمونه از استراتژی محتوا که باعث رشد پیج اینستاگرامی می‌شود، اشاره می‌کنیم:

  • استراتژی محتوای تولید شده توسط کاربر

در این استراتژی شما در پست، ریلز و به خصوص استوری از فالوورهای خود مشارکت در تولید محتوا را می‌خواهید. البته توجه کنید. این مشارکت در تولید محتوا می‌تواند از طریق سوال پرسیدن و به چالش کشیدن مخاطب باشد. همچنین اگر شما فروشنده محصولات فیزیکی مثل لباس و کفش هستید، می‌توانید بعد از رسیدن مرسوله به دست مشتری از او بخواهید که تنخور لباس را برایتان ارسال کند و آن را در هایلایت پیج بگذارید.

  • انتشار محتوا در اینستاگرام

در این روش شما عکس و محتوایی که از سمت فالوورها به دستتان می‌رسد را در بازه‌ی زمانی خاصی منتشر می‌کنید و از کاربران می‌خواهید که آنها را لایک کرده و در نظرسنجی بهترین عکس را انتخاب کنند. در نهایت می‌توانید به فردی که محتوای او بیشترین لایک را دریافت کرده، جایزه بدهید.

تفاوت استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا

در نگاه اول استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا خیلی مشابه هستند و افراد بسیاری آن ها را با هم اشتباه می گیرند. اجازه دهید با تعریف کردن این دو عبارت تفاوت آنها را واضح‌تر بیان کنیم.

what is content strategy 1

  • بازاریابی محتوا

از کلمه بازاریابی می توانید متوجه شوید که بازاریابی محتوا یعنی اینکه شما محتوا تولید کنید و تنها آن را با هدف بازاریابی و فروش بیشتر منتشر کنید. دقیقاً مثل تراکت های تبلیغاتی که در بازاریابی سنتی روی کاغذ چاپ می شد و با هدف دستیابی و فروش بیشتر بین مردم توزیع می گشت.

  • استراتژی محتوا

استراتژی محتوا می تواند هدف تبلیغاتی داشته باشد اما صرفاً با هدف تبلیغات انجام نمی شود؛ بلکه می تواند مواردی مثل شناسایی برند و  رفع مشکلات مخاطب نیز مد نظر باشد.

  • فرق استراتژی محتوا و بازاریابی محتوایی با یک مثال

فرق استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا حکایت مرغ و تخم مرغ نیست که بگوییم اول کدام یک باید باشد؛ کاملاً واضح است که اول باید استراتژی محتوایی باشد و بعد شما بازاریابی محتوایی را برای کسب و کار خود در نظر بگیرید.

می پرسید: می پرسید چرا؟ چون استراتژی محتوا یک دید کلی در مورد تولید، چرایی و چگونگی محتوا دارد‌. به عنوان مثال یک پیج در اینستاگرام، روبیکا یا کانالی در تلگرام دارید و انواع لباس های زنانه را به صورت آنلاین می فروشید. برای اینکه مخاطب شما را بشناسد، باید محتوا تولید کنید اما این سوالات برایتان پیش می آید که آیا محتواهای ویدیویی به اشتراک بگذارم  یا بیشتر روی عکس تمرکز کنم؟ روزانه چه مقدار پست، ریلز و استوری برای صفحه اینستاگرامم در نظر بگیرم؟ با حداقل چه میزان بودجه‌ای می توانم در شروع کار، تولید محتوا انجام دهم؟

پاسخ این سوال ها و بسیاری از سوالات دیگر که در ذهن شما شکل می گیرد، در استراتژی محتوا باید به آن پاسخ داده شود. بنابراین طبق استراتژی و راهبرد محتوایی، زمانی ممکن است تصمیم بگیرید که یک محتوا تولید کنید و در آن بدون هیچ تبلیغاتی، مخاطب را با محصولات خود آشنا کنید. در مقابل  گاهی استراتژی محتوایی به شما می گوید که برای جذب مشتری بیشتر در تخفیفات بلک فرایدی یا جشنواره های نوروزی با هدف بازاریابی محتوایی یک محتوا تولید کنید.

کلام آخر

برای موفقیت در تولید محتوا شما باید استراتژی محتوایی داشته باشید. استراتژی محتوایی یعنی اینکه بدانید قرار است برای محتواهایی که در صفحه اجتماعی یا کانال خود به اشتراک می گذارید، چه اقداماتی انجام دهید. شناخت هدف، پرسونای مخاطب، بررسی و تحلیل رقبا، مکتوب کردن کلیه اطلاعات و قیف محتوایی از جمله مهم‌ترین مواردی است که در استراتژی محتوایی باید به آن توجه کنید.

اگر به عنوان وبمستر در سیستم افیلیت مارکتینگ کسب درآمد می کنید، با داشتن یک استراتژی محتوایی می توانید پله های ترقی را سریعتر طی کنید. در افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش شما بدون نیاز به خرید و انبارداری محصولات، می توانید به درآمد برسید. کافیست محصولات را برای تولید کننده تبلیغ کرده تا مشتری جذب کنید. وقتی مشتری از سمت شما خرید را انجام دهد، پورسانت به حسابتان واریز می شود. بنابراین برای کسب درآمد میلیونی در ماه شما تنها نیاز به یک گوشی همراه و راهنمایی کارشناسان و مشاوران مجموعه می مارکت دارید.

همین الان با ثبت نام رایگان در سایت میمارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، پورسانت/کمیسیون دریافت کنید.

برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!
درباره نویسنده : زهره عزیزی
4df801cfe0f7c5f7da2c9e37865b77f8?s=72&d=identicon&r=g
به عنوان یک تولیدکننده محتوا، تلاش می‌کنم تا با کلماتم، دنیایی از اطلاعات مفید و جذاب را برای دیگران خلق کنم. دنیایی که در آن، هر کسی بتواند به دنبال علایق خود بگردد و دانش خود را افزایش دهد. کلمات، سلاح من هستند. با آن‌ها می‌کوشم تا آگاهی را گسترش دهم و به دیگران کمک کنم تا بهتر بیندیشند و بهتر زندگی کنند.
ارسال دیدگاه