آیا هیچ می دانید اصول و قواعد نحوه تخفیف دادن محصولات چیست؟ آیا اطلاع دارید که هر تخفیفی منجر به افزایش فروش نمی شود؟ تخفیف باید در زمان و مکان مناسب اتفاق بیفتد تا بتواند افزایش فروش را برایتان به همراه داشته باشد. مثلاً شما اگر در عید نوروز تخفیف ویژه برای لوازم التحریر در نظر بگیرید، قطعاً این تخفیف بازدهی خوبی ندارد. همچنین تخفیف دادن به مقدار خیلی بالا موجب بیاعتمادی مشتری نسبت به کیفیت کالا و خدمات می شود.
شما یک فروشگاه آنلاین یا حضوری کفش دارید و محصولات خود را با ۸۰ درصد تخفیف می خواهید بفروشید. اینگونه مشتری با خود فکر می کند که یا کیفیت این محصولات پایین است یا قیمت خیلی بالاتری برای او حساب کردهاید که این چنین تخفیف زیاد در نظر گرفتهاید. پس در ادامه این مقاله از می مارکت همراه ما باشید چون ایده ها و نحوه تخفیف دادن محصولات را به صورت اصولی بیان می کنیم که می تواند درآمد شما را صد در صد افزایش دهد.
10 ایده جذاب برای تخفیف دادن به مشتری
این جمله از دبلیو کلمنت استون نویسنده و کارآفرین آمریکایی که می گوید: “فروش به نگرش فروشنده بستگی دارد؛ نه نگرش مشتری بالقوه” نشان می دهد این شما هستید که می توانید روی فروش خود تاثیر داشته باشید و یکی از بهترین این روش ها، تخفیف دادن است.
یکی از لذت بخشترین آپشن ها در هر خرید این است که محصولی با تخفیف خریداری کنید. بنابراین استراتژی های تخفیف گذاری با رعایت اصول و تکنیک های زیر بسیار کمک کننده است.
- در نظر گرفتن هدف از تخفیف
در قدم اول باید هدف از تخفیف خود را مشخص کنید. اینکه آیا قصد دارید تغییر شغل دهید و می خواهید در بازه زمانی کوتاهی اجناس خود را بفروشید؟ آیا به دنبال جذب مشتری در ابتدای راهاندازی فروشگاه هستید یا اینکه سود بالاتر مد نظرتان است؟ پس خودتان باید بدانید که چرا روی محصولات خود تخفیف قرار دادهاید.
- تخفیف تنها برای یک سری از محصولات
گاه تنها تخفیف را برای یک سری از محصولات خود در نظر می گیرید. این نوع تخفیف دادن هیچ مشکلی ندارد اما به شرطی که باعث عدم فروش سایر محصولات نشود. مثلاً شما به عنوان فروشنده در زمینه لوازم آرایشی به صورت آنلاین فعالیت می کنید، ممکن است برای برخی از لوازم آرایشی مثل رژهای ۲۴ ساعته یا پودرهای آرایشی گریم تخفیفاتی را در نظر بگیرید. در حالی که عمده مشتریان شما از محصولات مراقبتی پوست مثل کرم های آبرسان و ضد آفتاب استفاده می کنند. بنابراین این تخفیف دادن هیچ تاثیری روی فروش سایر محصولات شما که پرطرفدار نیز هست نمی گذارد.
پس استراتژی درست در نحوه تخفیف دادن محصولات این است؛ برای مشتریانی که محصولات تخفیفدار را خریداری کنند در صورت خرید سایر محصولات بدون تخفیف در یک سبد خرید، هزینه ارسال برایشان رایگان خواهد بود.
- بیان تخفیف به شیوه جذاب
تخفیفات خود را با لحن و شیوه جذاب بیان کنید. مثلاً عبارتی مثل “پر تخفیفتر از حراج تابستانه فروشگاه ما تو عمرت ندیدی” یا “حراج ۵۰ درصد همه اجناس؛ خونه دار و بچهدار، زنبیل و بردار و بیار” باعث می شود تا مشتری احساس راحتی داشته باشد و این خودمانی صحبت کردن روی ذهن، اثر ماندگاری می گذارد.
- ایجاد احساس اضطرار در مشتری
قطعاً دیدهاید برای فروش اینترنتی حتی در حوزه افیلیت مارکتینگ کفش، پوشاک و سایر لوازم می توانید با ذکر “تنها دو عدد از این محصول در انبار باقی مانده است” در مشتری ایجاد عجله و اضطرار کنید. البته این شیوه برای محصولات با کیفیت و با قیمت تخفیفاتی مناسب، جواب می دهد. این گونه شما نقش احساسات در خرید را در نظر گرفتهاید و با احساس ترس از دست دادن یا هیجان و عجله برای خرید، مشتری را به سمت خود جلب می کنید.
- تخفیف در نظر گرفتن برای محصولات جدید
یکی دیگر از شیوه و نحوه تخفیف دادن محصولات این است که تخفیف را برای محصولات ترند و جدید هم در نظر بگیرید. مثلاً فرض کنید امسال شلوار اسکینی یا مام استایل ترند شده اما شما تنها برای شلوارهای بوت کات تخفیف و حراج قرار می دهید. این شیوه خیلی روی فروش شما تاثیر ندارد. پس بهتر است در کنار تخفیف دادن برای محصولات قدیمی این تخفیف را برای بخشی از محصولات جدید خود هم اعمال کنید.
- ارائه تخفیف منطقی
خیلی از افراد طبق ضرب المثل هیچ ارزانی بیحکمت نیست و هیچ گرانی بیعلت؛ اقدام به خرید می کنند. اگر تخفیف غیر واقعی و خیلی تخیلی از شما ببیند بنا را روی بی کیفیت بودن می گذارند. همچنین تخفیف های خیلی پایین در خرید کردن ایجاد انگیزه نمی کند. مثلاً در نظر گرفتن تخفیف ۳ یا ۵ درصد مقدار قابل توجهی نیست و برای مشتری جذاب نخواهد بود. بهترین تخفیف این است که در بازه ی ۲۰ تا ۴۰ درصد باشد.
- آنالیز رقبا در تخفیف دادن
برایان تریسی در کتاب روانشناسی فروش می گوید: “۱۰ فروشنده برتر در حوزه کاری خودتان پیدا کنید و دریابید که آنها چه کار متفاوتی انجام دادهاند که موفق شدهاند.” پس برای اینکه در حوزه تخفیف دادن موفق شوید به رقبای خود نگاه کنید. لازم به کپی برداری نیست؛ همینکه دریابید استراتژی تخفیف دادن آنها در چه زمان ها و چه بازه تخفیفاتی اعمال می شود به شما کمک می کند.
- در نظر گرفتن نیاز مشتری
تخفیف را همیشه با توجه به نیاز مشتری که نشاندهنده احترام به او است در نظر بگیرید. برایان تریسی می گوید: ” با این ذهنیت به مشتری نزدیک شوید که فکر کند برای رسیدن به هدف یا برطرف شدن مشکلش می خواهید به او کمک کنید؛ نه اینکه قصد فروش محصول و خدمات خود را دارید.” مثلاً اگر می بینید شما یک پافر یا شومیز می فروشید که مشتری بیشتری دارد، تخفیف را روی این اجناس نیز اعمال کنید.
- در نظر گرفتن تخفیف های خصوصی
اگر می خواهید نحوه تخفیف دادن محصولات را به صورت اصولی، درست و با جذب مخاطب بیشتر ارائه کنید؛ حتماً تخفیف خصوصی را در نظر بگیرید. مثلاً افرادی که علاوه بر پیج اینستاگرامی شما در کانال تلگرامی تان نیز عضو هستند، میتوانند از تخفیفهای ویژه شما بهرهمند شوند.
- ارائه تخفیف برای پکیج
یکی از بهترین شیوه ها برای تخفیف دادن این است که محصولات خود را به صورت پکیج ارائه کرده و برای آنها تخفیف بگذارید. خیلی از فروشگاه های لوازم خانگی پکیج جهیزیه که شامل ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، یخچال، جاروبرقی و مایکروفر است را به صورت پکیج با تخفیف میفروشند. دلیل این است که برخی از افراد برای جهیزیه و ابتدای زندگی مثلاً قصد تهیه مایکروفر را ندارند و خرید مایکروفر یا ماشین ظرفشویی نسبت به سایر اقلام در جهیزیه کمتر است.
اگر فروشگاه آنلاین کفش دارید و خیلی از صندل های تابستانی شما گوشه انبار خاک می خورد، می توانید به ازای خرید هر نیم بوت یک صندل با ۵۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان برای مشتری در نظر بگیرید.
نکاتی برای نحوه تخفیف دادن محصولات
خریدی که روی آن تخفیف اعمال شده باشد، احساس رضایتمندی به مشتری می دهد و او را به یک مشتری وفادار تبدیل می کند. اگر می خواهید از تخفیف دادن که یکی از ترفندهای افزایش فروش است، بهترین بهره نصیبتان شود نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- حتماً برای تخفیف یک بازه زمانی در نظر بگیرید تا مشتری احساس کند که بعد از تمام شدن این تایم، فرصت را از دست خواهد داد.
- مشتری را از شرایط تخفیف دادن خود مطلع کنید. این کار در دیجیتال مارکتینگ خیلی راحتتر شده است و کافیست یک پیامک یا ایمیل برای مشتریانی که یک بار از شما خرید کردهاند، ارسال نمایید.
- در شرایط تخفیف دادن به مشتری می توانید از تکنیک های مقایسه محصولات که باعث برتری کالای شما نسبت به رقبا می شود، استفاده کنید.
چه زمانی نباید تخفیف داد؟
اگر بگوییم استراتژی و نحوه تخفیف دادن محصولات گاه ایجاب می کند که شما تخفیف ندهید و به اصطلاح تخفیف دادن ممنوع است؛ سخن بیهودهای نگفتهایم.
اگر تخفیف باعث موارد زیر شود، بهتر است دور تخفیف دادن را خط بکشید.
- کاهش سود
شما تخفیف می دهید تا فروش بیشتری داشته باشید و سود بیشتری ببرید. حالا فرض کنید با فروش بیشتر باید اضافه کاری برای کارکنان خود در نظر بگیرید و در قبال آن اضافه کاری، حقوق و دستمزد آنها هم افزایش پیدا می کند. با یک حساب کتاب متوجه می شوید که سودی نصیب شما نمی شود.
- عدم اعتماد
تخفیف برای جلب اعتماد است. زمانی که این تخفیف روی اعتبار کسب و کار شما خدشه وارد کند، تخفیف ندادن بهتر از تخفیف دادن است.
- نشان دادن کاهش کیفیت و ارزش کالا
گاه نحوه تخفیف دادن شما این ذهنیت را برای مخاطب و مشتری ایجاد می کند که ارزش کالا پایین است. مثلاً شما وسایل جانبی موبایل را با قیمتی پایینتر از سایر فروشگاه ها عرضه می کنید. اگر احساس کنید که مخاطب با این قیمت پایین، فکر می کند که هولدر موبایل شما استحکام و مقاومت خوبی در برابر نگهداری موبایل ندارد و خرید نکند، باید تخفیف را بردارید.
- ایجاد سابقه بد
اگر به طور مدام به مشتری تخفیف دهید؛ در صورتی که این تخفیف را بردارید، کسی از شما خرید نمی کند. پس اگر نمی خواهید در ذهن مشتری خود سابقه بدی ایجاد کنید و آنها شما را فقط برای زمانی که تخفیف می دهید، برای خرید انتخاب کنند، تخفیف را در مواقع مناسب در نظر بگیرید.
کلام آخر
نحوه تخفیف دادن محصولات شامل اصول و قواعدی از جمله تخفیف دادن منطقی، در نظر گرفتن احساسات برای تخفیف، توجه به نیاز مشتری و پکیج تخفیفاتی است. در فروشگاه حضوری، فروشگاه آنلاین یا حتی سیستم همکاری در فروش، تخفیف دادن می تواند روی افزایش فروش و سود بالاتر نقش موثری داشته باشد.
سیستم همکاری در فروش که به آن افیلیت مارکتینگ هم گفته می شود؛ یعنی اینکه شما بدون خرید هیچ محصولی، تنها محصولات را تبلیغ می کنید. به عبارت دیگر بین صاحب کسب و کار و خریدار قرار می گیرید. مهمترین نکته در این سیستم این است که بدون نیاز به خرید محصولات و سرمایه اولیه می توانید استقلال مالی داشته باشید. تنها کافیست به این حوزه علاقمند بوده و به کسب درآمد از طریق اینترنت و پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی تسلط داشته باشید.
پس همین الان با ثبت نام رایگان در سایت می مارکت می توانید وارد دنیای کسب و کار شوید و به ازاء فروش هایی که انجام می دهید، کمیسیون دریافت کنید. برای تماس با شرکت کافی است با شماره 09010208742 در واتس آپ یا تلگرام می مارکت، با کارشناسان شرکت در ارتباط باشید.
ثبت نام و مشاهده محصولات :
ثبت ديدگاه